latinica  ћирилица
24/06/2017 |  12:23 ⇒ 12:43 | Autor: RTRS

Novi Grad- Јoš ima mjesta u srednjim školama (VIDEO)

Јunski upisni rok za srednje škole završen je objavljivanjem rezultati upisa.
Upis u srednju školu - Foto: RTRS
Upis u srednju školuFoto: RTRS

U prvom upisnom roku nije ispunjen plan u dvije srednje škole u Novom Gradu. Neki učenici iz ovog grada upisali su se u srednje škole u Prijedoru i Kostajnici.

Bojana Milišević i Adrijana Gvozden završile su osnovnu školu vrlo dobrim uspjehom. Upisale su se u prvom upisnom roku u Srednjoškolski centar "Đuro Radmanović". Bojana je odabrala smjer turističog tehničara ,a Adrijana poslovno-pravnog tehničara.

U Gimnaziji "Petar Kočić "planirali su da upišu dva odjeljenja opšteg i po jedno računarsko informatičkog i društveno jezičkog smjera - ukupno 96 učenika.

Božana Malivuk, pedagog u Gimnaziji "Petar Kočić", rekla je da za sada imaju 41 učenika koji zadovoljavaju sve uslove, tražene javnim konkursom za upis učenika u prvi razred. Preostalo je još 55 slobodnih mjesta.

U SŠC "Đuro Radmanović" od planiranih 168 upisano je 157 učenika. Mjesta ima za poslovno-pravne tehničare i cvjećare-vrtlare.

Direktorka SŠC "Đuro Radmanović" Gordana Vujanović rekla je da je najveće interesovanje od četvrtog stepena bilo za farmaceutske tehničare, zatim kompjutersko konstruisanje i turističke tehničare. Istakla je da je iznenađujuće da je za treći stepen veliko interesovanje za bravare i automehaničare.

Oni koji se nisu uspjeli upisati, imaće šansu u drugom upisnom roku od 3. do 5.jula.