latinica  ћирилица
04/07/2017 |  13:44 ⇒ 13:53 | Autor: RTRS

Uručeni sertifikati bonitetne izvrsnosti najboljim firmama

Analitička bonitetna kuća "Bisnode BH" uručila je danas u Sarajevu sertifikat bonitetne izvrsnosti 2017 kompanijama "Data" iz Istočnog Sarajeva, "Savić kompani" iz Bijeljine, "Eko-servis" iz Tešnja, te sarajevskim firmama "Direkt medija", "Konjuh", "Adazal" i "Komtrejd distribušn".
Sarajevo - Uručeni sertifikati najboljim firmama - Foto: SRNA
Sarajevo - Uručeni sertifikati najboljim firmamaFoto: SRNA

Direktor "Bisnode" Špela Redjko rekla je da ova firma želi da podrži dobre kompanije iz BiH, te njihovu promociju s ciljem proširenja njihovog poslovanja.

"Sertifikovanje je u međunarodnom poslovnom okruženju već uvažena praksa i na taj način poslovni subjekti dodatno ističu svoje povjerenje i unapređuju svoj ugled na domaćem i stranom tržištu, te dokazuju sposobnost dosljednog partnera koji ispunjava zahtjeve kupaca, zakone i propise", istakla je Redjkova.

Ona je pojasnila da "Bisnode" omogućava kompanijama u BiH, pod uslovom da zadovoljavaju određene kriterijume, da dobiju potvrdu o bonitetnoj izvrsnosti -međunarodno priznatu oznaku ekonomskog kvaliteta poslovnog subjekta.

Prema njenim riječima, metodologija na kojoj se zasniva sertifikat bonitetne izvrsnosti najbolja preduzeća rangira, zavisno od njihovih karakteristika, u tri bonitetna razreda - "A", "AA" i "AAA", a takav pristup je opšteprihvaćen i u ostalih 18 zemalja u kojima "Bisnode" posluje.

Predstavnici "Date" Merisa Balagić Borovina i "Savić kompani" Željko Јović izjavili su da ovaj sertifikat za njihove firme znači mnogo, jer im otvara vrata u Evropu i svijet, a važan im je jer predstavlja dokaz njihovog truda i zalaganja, samim tim što je, kako su rekli, teško uspjeti i poslovati u BiH.

Izvor: SRNA