latinica  ћирилица
11/07/2017 |  13:00 ⇒ 13:00 | Autor: RTRS

Grad Banjaluka: Poziv privrednim subjektima da dostave podatke o šteti

Uprava grada Banjaluka pozvala je privredne subjekte koji su 2014. godine usljed velikih poplava pretrpjeli štete da Odjeljenju za privredu dostave svoje podatke, na osnovu kojih će im biti uplaćena sredstva iz Fonda solidarnosti Republike Srpske, za šta je izdvojeno dva miliona KM.

Iz nadležnog odjeljenja su naveli da privredni subjekti sa područja grada Banjaluka treba da u roku od sedam dana putem elektronske pošte privreda@banjaluka.rs.ba ili na broj faksa 051/244-521, dostave jedinstvene identifikacione brojeve registrovane u Poreskoj upravi, te brojeve aktivnih žiro-računa.

Ukoliko navedeni brojevi nisu aktivni, potrebno je dostaviti matične brojeve vlasnika privrednog subjekta i broj aktivnog tekućeg računa otvorenog na ime vlasnika.

Iz Gradske uprave je saopšteno je u skladu sa zaključkom Upravnog odbora Fonda solidarnosti Srpske na ime pomoći poplavljenim privrednim subjektima iz 2014. godine sa područja grada Banjaluka odobreno 2.000.000 KM.

Grad Banjaluka dužan je da Upravnom odboru Fonda solidarnosti dostavi spisak poplavljenih privrednih subjekata sa brojevima žiro-računa, jedinstvenim identifikacionim brojevima, te iznosima naknade štete.

Na osnovu toga Fond solidarnosti će isplaćivati utvrđene iznose.

Izvor: SRNA