latinica  ћирилица
11/07/2017 |  16:04 ⇒ 17:58 | Autor: RTRS

Laktaši- Vodasnabdijevanje u fokusu odbornika (VIDEO)

Na posljednjem zasjedanju Skupštine opštine Laktaši, prije ljetne pauze, najviše pažnje odbornika izazvala je informacija o vodosnabdijevanju u opštini.
Izgradnja vodovodne mreže - Foto: RTRS
Izgradnja vodovodne mrežeFoto: RTRS

Iako je lokalna vlast preduzela brojne aktivnosti na uvezivanju cjelokupnog sistema, pojedini opozicioni odbornici iskazali su nezadovoljstvo onim što je do sada realizovano.

Planom kapitalnih investicija u opštini Laktaši i kreditnim sredstvima Evropske investicione banke, počeli su radovi na tri vodovodna sistema u različitim dijelovima opštine.

Načelnik opštine Laktaši Ranko Karapetrović naveo je da je riječ o Trišića brdu, Berića brdu, Crnića glavici i dijelu Drugovića. Dodao je da rade i na iznalaženju novog vodoizvorišta u zoni Velikog Blaška i Glamočana.

Realizacijom započetih projekata trebalo bi da se stvore ujednačeni uslovi vodosnabdijevanja u svim dijelovima opštine. Među odbornicima je podijeljeno mišljenje o efikasnosti tih projekata.

Nebojša Ličanin, iz Slobodne Srpske, kaže da "s obzirom na veličinu sredstava koja su u prethodnom periodu izdvojena za regulisanje vodosnabdjevanja u opštini, rezultati nisu ni približno dobri količini uloženih sredstava."

Boris Spasojević, predsjednik Skupštine opštine Laktaši, smatra da stručnjaci za ovu oblast treba da ocijene stanje, a da odbornici u svojim sredinama biračima predstave situaciju i da se traže najbolja rješenja.

Odbornici su razmatrali i Informaciju o realizaciju Strategije razvoja opštine do 2024. godine.