latinica  ћирилица
11/07/2017 |  16:20 ⇒ 16:26 | Autor: RTRS

Dragan Talić napustio NDP! (FOTO)

Dragan Talić, predsjednik gradskog odbora NDP-a u Banjaluci podnio je ostavku na sve funkcije u ovoj stranci i obavijestio predsjednika NDP-a Dragana Čavića da napušta stranku.
Dragan Talić - Foto: RTRS
Dragan TalićFoto: RTRS

– Razlog ovakve odluke je što nisam uspio da ispunim očekivanja naših članova, kao i svoja, iako smo bili druga stranka po broju osvojenih glasova u Banjaluci. Kao što sam rekao na posljednjoj sjednici GO da smo svi nezadovoljni, tako se i ja osjećam, pa smatram da će ova moja odluka doprinijeti poboljšanju atmosfere u NDP-u u Banjaluci – ističe Talić u obrazloženju odluke da napusti NDP.

Talić je dodao i to, da mu je veoma teško što je donio pomenutu odluku jer mu je bilo, kako je napisao, veliko zadovoljstvo i čast raditi sa Čavićem i postići rezultat kakav je NDP ostvario na prošlogodišnjim lokalnim izborima.

– Ali, nažalost dojam da nismo ništa uradili za naše članove me prisilio na ovaj korak. Dalje ću nastaviti da radim kao nezavisni odbornik i da se borim za ideje koje smo u srcu nosili u NDP-u i pokušaću nešto da promijenim u našem društvu – napisao je Talić.

NDP Dragan Talić - dokument (foto:srpskacafe.com)

Nakon Talićevog odlaska, NDP je ostao sa tri odbornika u banjalučkoj Skupštini.

Prije Talića, u nezavisne odbornike prešli su Milenko Јaćimović iz Ujedinjene Srpske, te Zoran Talić i Tanja Čičić-Odžaković.

Očekuje se i napuštanje Budimira Balabana, Nenada Šibarevića i Stojana Vukajlovića iz DNS-a.

U takvom raspletu SNSD bi ostao sa 11 odbornika, NDP, SDS i SP sa po tri, PDP, DNS i Ujedinjena Srpska po jednog, uz sedam samostalnih odbornika i jednog iz reda nacionalnih manjina.

Izvor: srpskacafe.com