latinica  ћирилица
11/07/2017 |  17:40 ⇒ 18:16 | Autor: RTRS

Bijeljina: Ambasador Srbije podržao razvoj infrastrukture

Ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević obećao je tokom današnje posjete Bijeljini da će se zauzeti za modernizaciju skelskog graničnog prelaza za pogranični promet na rijeci Savi između naselja Crnjelovo u Semberiji i Јamena u Srbiji.
Mićić i Vukićević - Foto: SRNA
Mićić i VukićevićFoto: SRNA

"Bijeljina je kapija Srbije za stanovnike BiH", rekao izjavio je Vukićević nakon razgovora sa gradonačelnik Bijeljine Mićom Mićićem.

Vukićević je naglasio da je generalna politika Srbije politika što boljeg i jačeg uvezivanja regiona, prije svega, kroz infrastrukturu, putne pravce i energetske projekte.

On je rekao da je poseban interes Srbije da se bolje uveže sa istočnim dijelom BiH, gdje su veliki centri poput Tuzle, Bijeljine, Zvornika i Brčkog ostali van evropskih koridora i nemaju dobro povezivanje sa Srbijom.

Vukićević se nada da će u BiH biti postignuta saglasnost za trasu auto-puta Beograd-Sarajevo, preko Višegrada, čija je izgradnja dogovorena, te da će ovaj projekat biti inicijalan za druge velike infrastrukturne projekte u regionu, kao što je i novi most između Bratunca i Ljubovije.

Prema njegovim riječima, Bijeljina ima vrlo dobru saradnju sa susjednim gradovima u Srbiji i ta privredna zajednica je možda embrion jedinstvenog tržišnog prostora i carinske unije, što treba da doprinese bržem razvoju i boljim uslovima u regionu, kao i da pospješi zaposlenost.

Za modernizaciju skelskog graničnog prelaza u Bijeljini, što je interes lokalne zajednice, ambasador Srbije je obećao da će tu inicijativu pokrenuti u Vladi Srbije i u kontaktima sa Savjetom ministara BiH.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je, nakon susreta sa ambasadorom Vukićevićem, rekao novinarima da je, osim političkih tema, najviše riječi bilo o infrastrukturnim projektima i lokalnom problemu skelskog prelaza koji nema ni struje, a do njega vode četiri kilometra makadamskog puta.

Prema njegovim riječima, za Bijeljinu je najvažniji projekat auto-puta ka Brčkom i Rači prema Srbiji, kao izlaz na auto-put Beograd-Zagreb.

"Naše zajedničko zalaganje ide u tom pravcu da se ovi putni pravci povežu", istakao je Mićić.

Izvor: SRNA