latinica  ћирилица
11/07/2017 |  19:16 ⇒ 20:54 | Autor: RTRS

Čubrilović podržao razvoj Istočnog Drvara (VIDEO)

Pogranična opština Istočni Drvar želi da se razvija uz pomoć institucija Republike Srpske. Kažu da zaslužuju više pažnje, jer je riječ o opštinama čiji je veći dio pripao Federaciji BiH, a od čijih vlasti nemaju mnogo razumijevanja.
Istočni Drvar - Foto: RTRS
Istočni DrvarFoto: RTRS

Šumarstvo je osnovna djelatnost. Živi se od plate, poljoprivrede i penzija. Uglavnom, na rodna ognjišta vratili su se iz istog razloga. Opština je finansijski stabilna. U toku je relazicija projekta, izgradnje naučno-nastavne baze Šumarskog fakulteta koji je od velikog značaja za njen razvoj.

- Povod za sastanak je jednostavno opstanak i razvoj opštine Istočni Drvar, čuvanje interesa srpskog povratničkog korpusa u ovoj opštini putem institucija i Vlade Republike Srpske - kaže načelnica Milka Ivanković, načelnica opštine Istočni Drvar.

Pogranične opštine u Srpskoj zaslužuju veću pažnju i podršku u rješavanju specifičnih problema, jer je riječ o podijeljenim opštinama čiji je veći dio pripao Federaciji BiH, sa čijim institucijama nemaju baš prijateljski odnos, rekao je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

- Što se tiče Narodne skupštine, ona će svakako u svojim okvirima tražeći od institucija koje su nadležne za pojedine poslove da učini za ove opštine što im je neophodno i to u prioritetu - kaže Čubrilović.

Čubrilović je naglasio da Republika Srpska, koja ima velike centre, ne može biti cjelovita, jedinstvena i sigurna, bez svojih pograničnih opština.