latinica  ћирилица
12/07/2017 |  14:25 | Autor: RTRS

Milojević: Očekuje nas težak put u Kazahstan

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da su svi fudbaleri koji idu u Kazahstan spremni da igraju i da ekipa i javnost treba da prihvate da će put biti veoma naporan.
Vladan Milojević - Foto: nezavisne novine
Vladan MilojevićFoto: nezavisne novine

"Svi koji putuju su spremni da igraju. Ima mnogo faktora koji će odlučiti koji ću tim izvesti. Imam maksimalno povjerenje u sve igrače i ko god bude u timu, ne sumnjam da će da opravda moje povjerenje. Brine me samo fizička sprema", rekao je Milojević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Zvezda će u četvrtak gostovati Irtišu u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa. Crveno-bijelima slijedi naporni, višečasnovni put, koji će trajati više od sedam sati.

"Najviše se priča o tom putu koji sigurno nije lak. To je jednostavno tako i moramo to da prihvatimo. Mislim da ćemo po tom pitanju biti maksimalno spremni i ne želimo da nam misli odu u neku drugu stranu. Idemo kasno i spremaćemo se kao da se igra u našoj vremenskoj zoni. Vremenska razlika izaziva šokove u organizmu koje ne možete da kontrolišete", kazao je Milojević.

Stranci Gelor Kanga, Ričmond Boaći, Abraham Frimpong i DŽon Ruis su imali problema sa vizama i bilo je upitno da li će ići u Kazahstan, ali će oni ipak biti u timu.

"Oni bi stvarno imali odiseju da su krenuli sami redovnim linijama. Mogli bi da putuju i tri dana, spremni su bili sve da prihvate. Nije bilo nezadovoljstva, prihvatili bi svaku odluku kao pravi profesionalci. To me veoma raduje jer su shvatili kakva je situacija", rekao je Milojević.

Zvezda u Kazahstan neće voditi Aleksandra Pešića, ali će putovati Srđan Babić i Branko Јovičić.

"Pešić i Babić su došli i neće putovati jer fizički nisu spremni, dok je Јovičić u punom ritmu i došao je iz maksimalnog trenažnog procesa i kod njega nema nikakvih problema", naveo je trener crveno-bijelih.

On je imao samo riječi hvale za Irtiš, koji je u jeku sezone i već je imao oko 20 utakmica.

"Irtiš je dobra ekipa, u vrhu kazahstanskog fudbala i u svakom trenutku zna šta hoće. Krasi ih ruski model igre, tvrdo, disciplinovano", kazao je Milojević.

Fudbaleri Crvene zvezde Vujadin Savić i Branko Јovičić rekli su da moraju ozbiljno da shvate Irtiš jer samo tako mogu da eliminišu ekipu iz Pavlodara.

"Protivnik nije nimalo naivan, moramo maksimalno ozbiljno da ga shvatimo jer jedino tako nećemo imati problema", rekao je Vujadin Savić novinarima na aerodromu "Nikola Tesla" uoči puta za Kazahstan.

"Očekuje nas dugo putovanje, ali i vještačka trava na koju mnogo igrača ovde nije naviklo. Јa sam koliko - toliko navikao jer dok sam bio u Šerifu, igrao sam protiv nekoliko ekipa na toj podlozi", kazao je Savić. On je pohvalio atmosferu u ekipi, za koju je rekao da je "izvanredna" i "jedna od boljih koju je imao, a bio je u mnogo klubova".

Novajlija u ekipi Crvene zvezde Branko Јovičić rekao je da njegov tim čeka teška utakmica.

"Vrijedno smo radili, analizirali protivnika. Radi se o veoma kvalitetnoj i disciplinovanoj ekipi. Čeka nas i stvarno dug put, ali šta je, tu je. Treba da skupimo snage da odigramo dobru utakmicu u Pavlodaru", rekao je Јovičić.

Poput Savića, Јovičić je pohvalio atmosferu u ekipi i istakao da su ga saigrači lijepo primili.

"Daću maksimum na svakom treningu i utakmici kako bih opravdao očekivanja", kazao je Јovičić.

Utakmica u Pavlodaru počeće u 16.00 po srednjoevropskom vremenu.

Izvor: RTS