latinica  ћирилица
12/07/2017 |  15:16 ⇒ 17:56 | Autor: RTRS

Industrijska zona Krupac dobila dodatne pogodnosti za ulaganje (VIDEO)

Odlukom Skupštine opštine Istočna Ilidža industrijska zona Krupac koja obuhvata površinu od 135,5 hektara dobila je dodatne pogodnosti za ulaganje.
Istočna Ilidža - poslovna zona - Foto: RTRS
Istočna Ilidža - poslovna zonaFoto: RTRS

Blizina aerodroma Sarajevo ,te auto- puta 5C koji je samo 5 kilometara udaljen od ove zone kao i brojne olakšice od opštine stvorili su povoljnu klimu za ulaganje investitora. Ovim projektom u opštini očekuju da će privući brojne investitore i iz drugih dijelova Istočnog Sarajeva, regije i federalnog Sarajeva.

Bojan Lubura je među prvima iskoristio ovu skupštinsku odluku i odlučio da ulaže u ovu opštinu. Trenutno na terenu priprema zamljište za građevinske radove za novu halu u kojoj bi za nekoliko mjeseci mogla zaživjeti proizvodnja školskog namještaja.

- Smatram da je ovo fer i korektno, jer daje prostora svakom investitoru da radi i da se zadrži na ovom prostoru. Ovdje je magistralni put koji dosta znači ovoj industrijskoj zoni jer je samim tim naslonjen na grad Sarajevo. Blizina aerodroma nam je prevashodno smo mi i zbog toga počeli da gradimo ovdje - istakao je investitor Bojan Lubura.

Projekat koji je opština nazvala " Od mosta do mosta - privrednika nikad dosta" zamajac je za razvoj privrede . Trenutno na ovom područiju posluje 15 privrednih subjekata na prostoru od 7000 kvadratnih metara koji zapošljavaju oko 200 radnika. Povoljnim uslovima te cIjenom zemljišta ,koja je gotovo prepoloveljna , jača i zainteresovanost potencijalnih ulagača.

- Cilj nam je da u naredne tri godine broj zaposlenih i površinu ovih poslovnih prostora ako ništa udvostručimo, a i sigurno da učinimo da ona bude veće i od toga - rekao je načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović.

Od usvajanja skupštinske odluke tri zainteresovana privrednika su počela da ulažu u ovu poslovnu zonu. Očekuje se da do kraja godine još pet investitora počne da radi, a trebalo bi da bude otvoreno do stotinu radnih mjesta.