latinica  ћирилица
12/07/2017 |  15:20 ⇒ 17:52 | Autor: RTRS

Šta Evropska mreža preduzetništva Srpske omogućava privrednicima? (VIDEO)

Evropska mreža preduzetništva Reoublike Srpske omogućava privrednicima, prije svega malim i srednjim preduzećima, lakše i brže uvezivanje na evropskom tržištu.
Mala i srednja preduzeća - Foto: RTRS
Mala i srednja preduzećaFoto: RTRS

Koje sve olakšice ova mreža pruža i kako zainteresovani preduzetnici mogu da ih iskoriste, objašnjeno je na prezentaciji u Trebinju.

Riječ je o projektu koji zainteresovanim preduzetnicima treba da pomogne u jačanju konkurentnosti, i olakša i ubrza poslovno povezivanje, jer se usluge mreže koriste u ukupno 70 zemalja. 

- Osnovne prednosti su lakše ostavrivanje saradnje, na primjer putm predtsavljanja besplatnog poslovnog profila na portalu - kaže viši stručni saradnik u Republičkoj agenciji za razvoj malih i srednjih preduzeća Dejan Šešlija.

Na prezentaciji u Trebinju sa prednostima koje Evropska mreža preduzetništva pruža, upoznali su se predstavnici nekoliko firmi iz hercegovačke regije. 

- Mi smo pozvali one za koje smo pretpostavili da bi im ovakvo uvezivanje koristilo - dodao je direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Trebinje Dražen Bošković.

Pojedini su već zainteresovani da iskoriste mogućnosti i poslovnu podršku koju mogu dobiti na ovaj način.

- To je jedna koristan alat. Mi smo zainteresovani za tržište regije i upravo na taj način ćemo lakše pristupiti - istakao je direktor preduzeća "Herceg med" Trebinje Zoran Јakšić.

U Evropsku mrežu preduzetništva Republike Srpske uvezani su Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, Privredna komora, univerziteti u Istočnom Sarajevu i Banjaluci i Inovacioni centar iz Banjaluke.