latinica  ћирилица
12/07/2017 |  15:47 ⇒ 16:55 | Autor: RTRS

Banjaluku i Prijedor prošle noći zahvatilo jako nevrijeme

Nakon visokih temperatura Banjaluku i Prijedor prošle noći zahvatilo je jako nevrijeme.
Nevrijeme - Banjaluka - Foto: RTRS
Nevrijeme - BanjalukaFoto: RTRS

U najvećem gradu Srpske veće štete nije bilo, dok je u Prijedoru vjetar lomio drveće i izazvao prekid u snabdijevanju električnom energijom.

 U Prijedoru vjetar je čupao drveće, a u jednom dijelu gradskih i seoskih naselja izazvao je kvarove i prekide u snabdijevanju električnom energijom . Većina kvarova, kažu u prijedorskoj elektrodistribuciji, je otklonjena, dok će u ostalim naseljima snabdijevanje strujom biti normalizovano tokom dana. 

- Za sad još uvijek mislim da je to pri kraju područje od Šurkovca do Ilićke područje Dragotinje već je pri kraju i područje Potrkozarja koje je trenutno bez napona dio kvarova je već riješen - rekao je rukovodilac Službe tehničkih poslova u "Elektrodistribuciji" Prijedor Draško Ljubičić.

Novo pogoršanje vremena sa obilnijim padavinama i padom temperature, meteorolozi najavljuju za vikend.

- Znatni pad temperature posebno ovde kod nas na zapadu, a na krajnjem istoku i sjeveroiistoku će one još biti oko 30, a ovdje će biti negdje oko 25 - izjavio je metereolog Igor Kovačić.

Osim nevremena, Banjaluka već nekoliko dana ima problem sa neracionalnom potrošnjom vode. Iako su na snazi mjere štednje, u "Vodovodu" ističu da je potrošnja u gradu povećana za 30 odsto, a u prigradskim naseljima potrošnja je još veća.

- Na ovim područjima je značajnao povećanja potrošnja sa rezervoara tuznjice 50 odsto u nekim selima i do 65 odsto - naglasila je direktorka "Vodovoda" Banjaluka Branka Trninić.

U komunalnoj policiji poručuju- kontorlisaćemo potrošnju vode.

- Obično će se to dešavati u jutarnjim satima kada ćemo pokušati da utvrdimo ko su ti ljudi koji neracionalno troše - poručio je načelnik Komunalne policije Milenko Letić.

Građanima koji se ne budu pridržavali mjera štednje, u komunalnoj policiji kažu, mogli bi dobiti kaznu od 100 do 1000 maraka.