latinica  ћирилица
12/07/2017 |  16:46 ⇒ 18:35 | Autor: RTRS

Brnabić i Zaev o ekonomskoj saradnji dvije zemlje

Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić i premijer Makedonije Zoran Zaev istakli su tokom sastanka u Trstu spremnost za njegovanje dobrih odnosa dvije zemlje i ekonomsko povezivanje.
Trst: Brnabić - Zaev - Foto: SRNA
Trst: Brnabić - ZaevFoto: SRNA

Brnabićeva je predstavila uspjeh koji je prethodna vlada Srbije postigla u pokretanju ekonomskog rasta i veliki doprinos koji je dala u uspostavljanju regionalne stabilnosti, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

"Ekonomska saradnja zemalja zapadnog Balkana pozitivno će uticati na političku stabilnost u regionu, koja je osnova za svaki dalji rast i napredovanje celog regiona", rekla je Brnabićeva.

Ona je dodala da mogućnosti za ekonomsko povezivanje zemalja vidi u digitalizaciji, osnaživanju IT sektora i jačanju startap i inovativne zajednice, što je snažna poruka mladima, koji u tome vide razvojnu šansu.

Brnabićeva je posebno istakla značaj povezivanja lokalnih samouprava i infrastrukturno povezivanje zemalja zapadnog Balkana.

Sastanku su prisustvovali i ministri spoljnih poslova Srbije i Makedonije, Ivica Dačić i Nikola Dimitrov.

Brnabićeva se ranije sastala sa predstavnicima Svjetske banke, koji su je obavijestili da su spremni da finansiraju projekte u Srbiji koji se odnose na djelovanje u slučajevima proglašenja vanredne situacije.

Izvor:  Srna