latinica  ћирилица
12/07/2017 |  20:00 | Autor: RTRS

Crnadak: Sprovođenje Reformske agende, prioritet BiH

Sprovođenje Reformske agende, efikasno funkcionisanje Mehanizma koordinacije, te nastavak implementacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju ostaju u vrhu prioriteta BiH kao važni elementi procesa evropskih integracija, izjavio je danas u Trstu ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak.
Igor Crnadak - Foto: RTRS
Igor CrnadakFoto: RTRS

Obraćajući se prisutnima na sastanku ministara inostranih poslova u okviru Samita o zapadnom Balkanu, Crnadak je istakao opredijeljenost BiH daljem jačanju regionalne saradnje, unapređenju dobrosusjedskih odnosa i opredjeljenje za učestvovanje u aktivnostima u okviru Berlinskog procesa i Zapadnobalkanske šestorke.

Crnadak je informisao učesnike Samita da će BiH u septembru biti domaćin sastanka ministara inostranih poslova zemalja zaapdnog Balkana s ciljem brže implementacije zaključaka Samita u Trstu.

Tokom sastanka razgovarano je i o zajedničkim bezbjednosnim izazovima u regionu, političkoj dimenziji regionalne saradnje i regionalnim inicijativama, te dijalogu s civilnim društvom.

Crnadak će se na marginama Samita sastati sa ministrom za Evropu, integracije i spoljne poslove Austrije Sebastijanom Kurcom, s kojim će razgovarati o Berlinskom procesu, nastavku saradnje zemalja zapadnobalkanske šestorke, kao i iskustvima i dostignućima predsjedavanja OEBS-om.

Izvor: Srna