latinica  ћирилица
13/07/2017 |  19:17 ⇒ 14/07/2017 | 09:03 | Autor: RTRS

"Ponosan sam što sam bio član komisije za referendum"

Član Republičke komisije za sprovođenje referenduma o Danu Republike Srpske, Dragoljub Reljić, izjavio je Srni da je ponosan što je radio u toj komisiji, koja je postupala po zakonu.
Dragoljub Reljić - Foto: RTRS
Dragoljub ReljićFoto: RTRS

"Ponosan sam što sam radio u toj komisiji, što smo pokazali da Republika Srpska ima demokratski kapacitet da organizuje i sprovede referendum, što je 680.000 građana izašlo, izjasnilo se i nije bio nijedan incident", istakao je Reljić.

Prema njegovim riječima, Komisija je radila u skladu sa zakonom i sprovela referendum na način kako je imenovana od Narodne skupštine Republike Srpske i da je uvjeren da će u vezi sa optužnicom Tužilaštva BiH biti dokazano da ne postoji nikakva odgovornost članova ove komisije.

On je dodao da ga optužnica nije iznenadila jer je očigledno riječ o političkom procesu, ali ga je iznenadilo to što je prvo dostavljena medijima, a ne onima koji su optuženi. Napomenuo je da Republička komisija za sprovođenje referenduma o Danu Republike Srpske nikada nije dobila, ni raspravljala o privremenoj mjeri Ustavnog suda, niti je on ikada nju dostavio Komisiji.

"Optužuju nas da smo počinili krivično djelo neizvršavanja odluke Ustavnog suda BiH, člana 239 KZ BiH, a zaboravljaju činjenicu da Komisija ne može, niti je nadležna da izvrši odluku Ustavnog suda", dodao je Reljić.

Izvor. SRNA