latinica  ћирилица
18/07/2017 |  08:45 ⇒ 12:04 | Autor: RTRS

Crna Gora: Moguća nova evakuacija stanovništva na Luštici

Požar na Luštici u Crnoj Gori i dalje je aktivan, a ekipe su na terenu i u Zabrđu kod Obosnika saopšteno je iz Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.
Požar - region - Foto: RTRS
Požar - regionFoto: RTRS

"Trenutno nisu ugroženi stambeni objekti i stanovništvo, ali se situacija mijenja iz sata u sat. Postoji mogućnost da će ponovo biti potrebna evakuacija stanovništva", navodi se u saopštenju iz Direktorata.

Požari na Rosama i Rtu veselo na području Herceg Novog jutros su pod kontrolom.

"Na lokalitetu Obosnik požar je aktivan od ponoći i zahvatio je šumu. Stanovništvo i stambeni objekti nisu ugroženi, a Službi zaštite i spasavanja Herceg Novi pomažu kolege iz Tivta i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva `Krtoli`", navodi Direktorat.

Na teritoriji opštine Bar aktivan je požar u Sutomoru na Golom brdu, ali je lokalizovan. Prijavljen je i jedan požar ka Paštrovićima, ali nije ugroženo ni stanovništvo ni stambeni objekti.

U Budvi je aktivan požar na Paštrovskoj gori, ali je pod kontrolom, u Kotoru nema aktivnih požara, ali ekipe i dalje dežuraju.

Od crnogorski primorskih opština jutros jedino u Ulcinju nema problema sa požarima.

U centralnom dijelu Crne Gore aktivni su požari u Podgorici, koji su zahvatili nepristupačna mjesta u brdima.

Na teritoriji opštine Cetinje aktivni su požari u Markovini, Lastvi Čevskoj i Gospoštini, a u Danilovgradu u selima Zagarač i Slapi. Ni na ovim lokalitetima nisu ugroženi ni stanovništvo ni stambeni objekti.

"U nikšićkoj opštini aktivni su požari u Drenovštici, Bogetićima i na brdu Tović. Ekipe su se uputile ka Rudinama, ali ne znaju koliki je obim požara, dok ne stignu na lice mjesta", saopšteno je iz Direktorata.

Izvor: SRNA