latinica  ћирилица
18/07/2017 |  09:11 | Autor: RTRS

Moskva podržava dijalog, čeka potez Vašingtona

Rusija podržava obnovu strateškog dijaloga sa SAD i čeka potez Vašingtona, saopšteno je danas iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Saopštenje je objavljeno poslije sastanka zamjenika šefa ruske diplomatije Sergeja Rjabkova i američkog državnog podsekretara Tomasa Šenona u Vašingtonu.

"Oni su dotakli neka značajna pitanja u vezi sa strateškom stabilnošću. Ponovo smo ukazali svojim američkim partnerima na činjenicu da Rusija podržava nastavak regularnog dijaloga o ovom pitanju, koji je prekinulo prethodno američko rukovodstvo. Sada je Vašington na potezu", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je napomenulo da Moskva zadržava pravo da preduzme kontramjere ukoliko SAD ne riješe pitanje ruske diplomatske imovine koju je Vašington zaplijenio krajem prošle godine, prenio je Sputnjik.

"Ruska strana je naglasila da, ukoliko Vašington ne ukloni ovu i ostale prepreke, uključujući nastavak opstrukcije aktivnosti naše diplomatske misije, mi zadržavamo pravo da uzvratimo na osnovu principa reciprociteta", zaključuje se u saopštenju.

Izvor: SRNA