latinica  ћирилица
18/07/2017 |  09:12 ⇒ 09:12 | Autor: RTRS

Novi triler ponovo će ujediniti Di Kaprija i Skorsezea

Omiljeni dvojac holivudske kinematografije, glumac Leonardo Di Kaprio i režiser Martin Skorseze, sljedeće godine će se ujediniti na još jednom filmskom ostvarenju.
Leonardo DiKaprio - Foto: Beta/AP
Leonardo DiKaprioFoto: Beta/AP

Skorseze upravo završava svoj posljednji film "The Irishman", a u proljeće sljedeće godine priprema novi projekt s Leonardom Di Kapriom.

Radi se o filmu "Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI", kriminalističkom trileru baziranom na bestseleru Dejvida Grana.

Radnja filma je smještena u 20-e godine prošlog vijeka i prikazuje niz ubistava pripadnika indijanskog naroda Osage u Oklahomi nakon što je na njihovoj zemlji otkrivena nafta. Bila je to jedna od prvih istraga FBI-a.

"Život Indijanaca koji su živjeli u to vrijeme treba biti rekonstruisan i nadamo se da ćemo početi rad na filmu u septembru", rekao je Dante Fereti koji je radio sa Skorsezeom u devet filmova.

Ovo će biti šesti film za koji će Skorseze angažovati svog najdražeg glumca za glavnu ulogu, a dosad su zajedno radili na filmovima "Bande Njujorkaa", "Pokojni", "Avijatičar", "Zatvoreni otok" i "Vuk s Vol Strita".

Izvor: Kliks