latinica  ћирилица
18/07/2017 |  09:53 ⇒ 10:23 | Autor: RTRS

Reagovanje Dlakić Adnana na prilog RTRS-a

Advokatska kancelarija "Sanel Nezirić" u ime Dlakić Adnana podnijela je zahtjev za ispravku izražavanja na prilog objavljen na portalu RTRS-a od 15.07. 2017.
Advokatski ured Sanel Nezirić (foto: Ilustracija) -
Advokatski ured Sanel Nezirić (foto: Ilustracija)

Kao punomoćnik Dlakić Adnana iz Јablanice, zaposlenika Ministarstva bezbjednosti Bosne i Herceovine, na radnom mjestu stručni savjetnik za borbu protiv privrednog kriminala u Odsjeku za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, sektor za borbu protiv terorizma, organizovanog kriminala i zloupotrebe narkotika, podnosim zahtjev za ispravku izražavanja, navodi se u pismu ove advokatske kancelarije.

Naime, u emisiji "Vijesti" dana 15.07. 2017. godine na Vašoj televiziji je objavljen intervju  DŽevada Galijaševića u kojem su iznesene neistinite činjenice, te na portalu RTRS pod nazivom "Sarajevski apsurdi – Mektićev savjetnik bivši pripadnik brigade "El –mudžahedin".U toj emisiji je iznesena neistinita tvrdnja: "Na spisku pripadnika odreda "El – Mudžahedin" pod rednim brojem 573 zavedeno je i ime Adnana Dlakića", te da 22 godine nakon okončanja rata Dlakić je stručni saradnik za borbu protiv privrednog kriminala u Ministarstvu bezbjednosti BiH. Netačna je tvrdnja, neistinita da je Dlakić (Salema) Adnan rođen 1978. godine u Mostaru bilo kada bio pripadnik jedinice El-Mudžahedin, jer je isti rođen 1978. godine i punoljetsvo je napunio kada je rat završen, tačnije 1996. godine, a vojni rok je služio tek u periodu od 16.10.2002. do 06.04.2003. godine o čemu postoji i zvanična evidencija u Odjelu za odbranu opštine Јablanca, navodi se u reagovanju, advokatske kancelarije "Sanel Nezirić".