latinica  ћирилица
18/07/2017 |  11:52 ⇒ 11:57 | Autor: RTRS

Uručeni ključevi 10 kuća u Banjaluci

Završena je izgradnja prvih 10 kuća u okviru druge faze Projekta OPEC, a uskoro bi trebala da bude obavljena i primopredaja preostalih 26 stambenih jedinica.
Uručivanje ključeva - Blaž Dujlović - Foto: RTRS
Uručivanje ključeva - Blaž DujlovićFoto: RTRS

Izjavio je ovo ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš, povodom tehničkog prijema i uručenja ključeva završenih kuća u Banjaluci.

Čordaš je naglasio da je OPEC 2 posebno značajan zbog toga što je druga faza Projekta nastala kao rezultat ušteda koje je Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske ostvarilo tokom realizacije Projekta izgradnje stambenih jedinica OPEC u 2014. godini, kada je izgrađeno 170 kuća.

- Samu mogućnost da obezbijedimo krov nad glavom za ovih 36 porodica, stvorili smo prije tri godine, kada smo tokom provođenja javnih nabavki i implementaciji Projekta uštedili oko 500.000 evra, i to je ono što ovaj projekat čini jedinstvenim. Zadovoljstvo mi je što smo ovo uspjeli da realizujemo i što sada imamo priliku da kažemo da smo za sve ove porodice riješili jedno od najvećih životnih pitanja, a to je stambeni prostor, dodao je Čordaš.

Svjetnica ministra Marija Rapo uručila je ključeve korisnicima Blažu Dujloviću i Anti Ganiću, koji su rekli da su zadovoljni izvođenjem radova, kao i kvalitetom materijala za izgradnju.

U okviru druge faze Projekta OPEC predviđena je gradnja 36 stambenih jedinica po sistemu “ključ u ruke“, a pored 10 kuća koje su predane na korištenje u Banjaluci, uskoro će biti završene četiri u Gradišci, po tri u Doboju, Kotor Varoši i Foči, po dvije u Derventi, Kalinoviku, Prijedoru i Šipovu, te po jedna u Brodu, Bratuncu, Novom Gradu, Pelagićevu i Trebinju.