latinica  ћирилица
18/07/2017 |  15:45 ⇒ 17:45 | Autor: RTRS

Pale- Uskoro rekonstrukcija tunela Kalovita brda (VIDEO)

U Palama se uskoro može očekivati rekonstrukcija tunela Kalovita brda koji se nalazi na ulazu u ovu opštinu.
Pale - Foto: RTRS
PaleFoto: RTRS

Vrijednost projekta je milion i po maraka, a najpovoljniji ponuđač, kako je najavljeno na današnjem sastanku rukovodstva Puteva Republike Srpske i opštine Pale, trebalo bi da bude izabran 1. avgusta.

Rekonstrukcijom tunela Kalovita brda - Pale bi konačno trebalo da dobiju savremenu kapiju na ulazu u ovu lokalnu zajednicu. Biće obnovljene kolovozne trake, odvodne cijevi, a postojeća dotrajala svjetlosna signalizacija biće zamijenjena novom i modernijom.

V.d. direktora Puteva Republike Srpske Nenad Nešić najavio je da će 1. avgusta biti izabran izvođač radova ovog kapitalnog projekta za Pale.

Radovi bi trebalo da traju mjesec dana, a posebnu pažnju iziskuje pitanje zaustavljanja i preusmjeravanja saobraćaja u tom periodu.

Načelnik opštine Boško Јugović kaže da će prije početka radova biti saniran put preko Kalovitih brda koji će biti korišćen kao alternativni put pri izgradnji tunela. Ističe i da će taj put biti uvršten u investicione aktivnosti u narednim godinama.

Osim o tunelu Kalovita brda, na sastanku je razgovarano i o drugim prioritetima saobraćajne infrastrukture u Palama.

Nešić je rekao da je iduće godine planiran nastavak izgradnje puta Јasik - Triangla, jer je to jedan od prioriteta, te da će Putevi Republike Srpske nastojati da se rehabilituje put kroz Pale ka Podgrabu.

Posebna pažnja posvećena je i rasterećenju puta prema Јahorini, što je povezano sa pripremama za narednu zimsku sezonu.