latinica  ћирилица
18/07/2017 |  16:13 ⇒ 17:39 | Autor: RTRS

Brčko- Kružni tokovi za bezbjedniji saobraćaj (VIDEO)

Brčko će, osim jednog, na području grada imati još sedam saobraćajnih kružnih tokova. Sredstva za početak izgradnje već su na računu ЈP Putevi.
Brčko - Foto: RTRS
BrčkoFoto: RTRS

Čeka se projektna dokumentacija Vlade Distrikta i izgradnja može da počne, tvrde u Putevima, koji će čitavu izgradnju finansirati sa oko dva miliona maraka.

Skupština distrikta Brčko je usvojila prijedlog ЈP Putevi da, osim mosta u Krepšiću na magistralnom putu Banjaluka - Brčko, gradi još sedam kružnih tokova u gradu. Iz Vlade najavljuju da neće biti zastoja u izradi projektne dokumenatcije, osim za tri - četiri kružna toka, zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa.

Miroslav Miškić, direktor ЈP Putevi, Brčko, kaže da će za neke kružne tokove biti potrebna eksproprijacija zemljišta, što će produžiti proces, a biće potrebno i da Vlada odredi određena sredstva za tu namjenu.

I većina sredstava za izgradnju je operativna, ostalo je još samo 500 hiljada maraka, koja će takođe biti prikupljena prije izrade dokumenatcije.

Miškić kaže da ima oko 1,5 miliona maraka iz dobiti iz prethodnih godina koji su izdvojili za gradnju.

I u policiji su odahnuli. Nove saobraćajnice će, kažu, umnogome doprinijeti da učesnici u saobraćaju budu bezbjedniji. Udesa će biti manje, a najviše ih je bilo tokom vikenda, kada je i najviše učesnika u saobraćaju u alkoholisanom stanju.

Portparol policije Brčko Halid Emkić kaže da će policiji i građanima pomoći što će biti brža frekvencija saobraćaja, te da će se svi vozači osjećati sigurnije kada budu imali mogućnost kretanja preko bezbjednih raskrsnica.

Kako bude pristizala projektna dokumentacija, tako će početi i izgradnja kružnih tokova, kažu u Putevima. Pretpostavljaju da bi u ovoj građevinskoj sezoni mogla da bude završeno tri ili četiri kružna toka.