latinica  ћирилица
18/07/2017 |  17:19 ⇒ 17:49 | Autor: RTRS

Fiskulturna sala za učenike u Branjevu kod Zvornika (VIDEO)

Krajem marta ove godine počela je izgradnja fiskulturne sale za potrebe učenika područne Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Branjevu kod Zvornika, koja je izgrađena prije osam godina.
Fiskulturna sala - Foto: RTRS
Fiskulturna salaFoto: RTRS

Vrijednost investicije je 400 hiljada maraka, od čega će Grad Zvornik izdvojiti 250 hiljada, a Kabinet predsjednika Srpske Milorada Dodika, 150 hiljada maraka.

Veliki dio radova na izgradnji fiskulturne sale je završen. Učenici područne škole u Branjevu imaće bolje uslove za nastavu.

Učenik petog razreda Đorđe Prtvar kaže da su do sada časove fizičkog radili u učionicama, a da će im ubuduće biti ljepše, jer će imati svoju salu.

Učitelj Novica Stanišić rekao je da su se djeca radovala čim su čula da će se sala graditi, jer je to objekat koji zaslužuje punu pažnju svih u ovom mjestu.

Nova fiskulturna sala će doprinijeti kvalitetnoj nastavi fizičkog vaspitanja za 260 učenika škole, ali i poslužiti selu za organizovanje sportskih i kulturnih takmičenja.

Anđa Ivanović, sekretar OŠ "Vuk Karadžić" Branjevo, kaže da se radovi izvode intenzivno i da bi za petnaestak dana trebalo da počne postavljanje krovne konstrukcie, a nakon toga i unutrašnji radovi.

Ovim projektom ispunili smo dato obećanje stanovnicima Branjeva, ističu iz Gradske uprave.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović kaže da su tokom posljednje decenije izdvojili oko šest miliona maraka za izgradnju i rekonstrukciju objekata za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje.

Planirano je da fiskulturna sala bude završena do početka nove školske godine.