latinica  ћирилица
18/07/2017 |  17:45 ⇒ 17:48 | Autor: RTRS

Amerikanac Desmond Vašington novi plejmejker Igokee

Amerikanac Desmond Vašington novi je plejmejker Igokee, a ugovor sa Aleksandrovčanima potpisao je na jednu sezonu. Vašington u Igokeu dolazi iz Saudijske Arabije, a klub za koji je igrao je Uhud Medina, za koji je nastupao u sezoni 2015/16.
Igokea pobjednik Kupa BiH - Foto: klix.ba
Igokea pobjednik Kupa BiHFoto: klix.ba

Radi se o košarkašu koji je klasični poenter, a za razliku od DŽejmsa Artura Robinsona, koji je u prošloj sezoni nosio dres Igokee na poziciji plejmejkera, manje je posvećen timskoj igri. Prije odlaska u Saudijsku Arabiju Vašington je nastupao za Sent Peter's koledž za koji je u prvoj sezoni postizao 14,7 poena, u drugoj je imao prosjek 13,6, a u trećoj 13,8 poena po utakmici.

Trener Dragan Bajić ističe da bi Vašington mogao biti veliko pojačanje za tim iz Laktaša.

- S obzirom na to da smo finansijski limitirani, ne možemo razmišljati o afirmisanim igračima, pa se moramo orjentisati na košarkaše sa koledža ili na mlađe igrače. Kada je u pitanju Vašington, radi se o košarkašu koji sigurno ima perspektivu, ima dobru energiju, ima dosta pozitivnih elemenata u njegovoj igri. Poslije koledža imao je epizodu u Saudijskoj Arabiji, što možda nije najbolje za njega, ali on sada ima želju da dođe u Evropu gdje može da napreduje i mislim da nam može mnogo pomoći. Moj zadatak će biti da ga stavim u funkciju tima – rekao je Bajić.

Nakon angažovanja američkog plejmejkera prioritet čelnika Igokee će biti igrači na visokim pozicijama, posebno na poziciji klasičnog centra, s obzirom na to da Draško Albijanić još nije produžio ugovor sa ovim klubom i nalazi se na pripremama reprezentacije BiH. Rješenje na ovoj poziciji trebalo bi biti poznato kroz nekoliko dana. Trenutno su na ovoj poziciji samo dva košarkaša - Danilo Šibalić i Robert Rikić, a očekuje se da veću minutažu dobije i Dalibor Ilić.

Drugi plejmejker Miroslav Pašajlić, koji ima važeći ugovor sa Aleksandrovčanima za još jednu sezonu, najvjerovatnije neće ostati u Igokei, a trenutno sa čelnicima kluba pregovara oko uslova prekida saradnje. Uprava je ranije produžila saradnju sa krilnim centrom Stefanom Glogovcem, koji je prethodne sezone stigao u Laktaše iz ekipe Mege. U timu će najvjerovatnije ostati i Nikola Pešaković sa kojim još nije postignut dogovor, a Aleksandrovčani su do sada potpisali ugovore sa Vukom Radivojevićem, Darkom Talićem, Robertom Rikićem, Đorđem Miloševićem i Danilom Šibalićem.

Klub su napustili Blaž Mahkovic (Helios Domžale), DŽejms Artur Robinson (Bajrojrt) i Strahinja Mićović (Mornar).

Izvor. Blic