latinica  ћирилица
18/07/2017 |  20:19 ⇒ 20:30 | Autor: RTRS

Semberac Vladimir Nikolić vicešampion "Slagalice" (VIDEO)

Vladimir Nikolić iz Bijeljine u kultnom kvizu Radio-televizije Srbije "Slagalica" osvojio je drugo mjesto, kao finalista 100. super ciklusa, u kojem se takmičilo 40 pobjednika kviza.
Vladimir Nikolić - Foto: RTRS
Vladimir NikolićFoto: RTRS

Ovaj inženjer elektrotehnike pokazao je da, osim što dobro vlada brojevima, ima odlično znanje i iz drugih oblasti.

Za Vladimira Nikolića "Slagalica" je interesantnija i drugačija od ostalih kvizova, jer ne forsira samo znanje, već u njoj ima igara i enigmatike. Za superfinale 100. ciklusa "Slagalice" nije se posebno pripremao, jer ima široko opšte znanje koje je dobio zahvaljujući štampi, medijima, internetu i druženju sa ljudima. Njegovi prijatelji su to uvidjeli i nagovorili ga da se prijavi za učešće u kvizu.

- Uvijek je lakše od kuće iz fotelje, nego tamo kad se pojavim. Mada, moram reći da nisam imao neku pretjeranu tremu na samom snimanju. Čini mi se da sam u dobrom pravcu usmjerio tu tremu i koncetracija je bila na nivou što mi je omogućilo solidne rezultate - kaže Vladimir.

Vladimir je dobar poznavalac muzike i sporta, ali film je broj jedan na ljestvici njegovih interesovanja. Neko vrijeme pisao je filmske kritike za časopise i portale. Njegova preporuka onima koji imaju znanje, a nemaju hrabrosti da se upuste u ovu takmičasrsku avanturu je:

- Svakome bih preporučio da se prijavi, samo pod uslovom da nije neki veliki tremaroš, jer trema zaista zna da zablokira neke ljude kada vide da se snima. Ko misli da može sa tim da se nosi, u svakom slučaju treba da se pojavi, ako misli da ima elementarno znanje i da se neće obrukati - uvjerava Vladimir.

S obzirom na to, da su se u ovom ciklusu "Slagalice" takmičili pobjednici prethodnih ciklusa, Vladimir kaže da je u ovako jakoj konkurenciji zadovoljan drugim mjestom. To mu je donijelo čestitke znanih i neznanih, ali i novčanu i robnu nagradu, kao i putovanje u Španiju, koja će ga uvijek podsjećati na odličan rezultat.