latinica  ћирилица
19/07/2017 |  10:05 ⇒ 10:51 | Autor: RTRS

SDA i SDS složni u rušenju Republike Srpske

Prijedlog bh. ministra Mektića o zajedničkom djelovanju SDA i SDS bi trebalo da prikrije njihove stvarne aktivnosti, jer oni su odavno u Savezu za rušenje Republike Srpske, saopštilo je udruženje "Čast otadžbine" iz Beograda.
Čast otadžbine (Foto: castotadzbine.rs) -
Čast otadžbine (Foto: castotadzbine.rs)

"Istorijsko pomirenje mi smo ostvarili sa Bošnjacima koje predstavlja gospodin Galijašević, a genocid nećemo nikada priznati niti imamo namjeru da opraštamo onima koji su izdavali naređenja za najmonstruoznije zločine u ratnom sukobu na prostoru državne zajednice BiH", navodi se u saopštenju.

"Čast otadžbine" ističe da je krajnje vrijeme da gospodin Izetbegović počne primati pozive od Suda BiH za izazivanje opšte opasnosti i zbog rušenja ustavnog poretka državne zajednice BiH, umjesto što trči i navodno "kmeči" kod evropskog mentora Incka, koga je pretvorio u svog dobro plaćenog potrčka. Njihov zajednički zadatak nije rušenje samo predsjednika Dodika, već rušenje Republike Srpske, a time i nestanak srpskog naroda.

"Predsjednik Dodik je označen kao garancija opstanka Republike Srpske, naravno nismo u zabludi da Sud i Tužilaštvo imaju neke veze sa pravom i pravdom, naprotiv sigurni smo da je napravljen isključivo za progon Srba i etiketiranje Republike Srpske kao fašizoidne tvorevine. Јer da nije tako, Mektić bi sigurno dobio optužni prijedlog definisan kao izazivanje vjerske i nacionalne mržnje, zbog svojih izjava na klovnovskim konferencijama za štampu", saopštilo je udruženje.

"Demokratija po postulatima kalifata gdje ne postoji ni referendum, ni zaštita najviših organa niti pravo na mišljenje, pogotovo srpsko, je njihov pusti san i vjekovni cilj, koji sigurno neće biti ostvaren. Da imaju zrno morala i Šarović i Mektić odavno bi dali ostavku i povukli se iz Savjeta ministara, ali njima nije stalo do Republike Srpske već do ličnih interesa. Pogotovo je iluzorno komentarisati šutnju partije koja ih je delegirala da predstavljaju srpski narod u zajedničkim organima, kao i iščekivanje da će evropski mentori kroz necivilizacijske metode skloniti iz političkog života garanciju Republike Srpske", navodi udruženje "Čast otadžbine".

"Očekujemo da Akademija nauka i umjetnosti, kao i Senat Republike Srpske pokrenu aktivnosti na odbrani opstanka Republike Srpske i vraćanju u izvorne okvire Dejtonskog sporazuma. Naravno iz kuhinje "sloge" smo mnogo puta čuli da nema povratka na prethodno stanje, pa treba biti spreman za povlačenje predstavnike Srba iz zajedničkih organa i pristupiti pripremama referenduma o nezavisnosti Srpske, uz saglasnost Rusije, kako sam narod ne bi trpio posljedice i iznalazio rješenja", zaključuje u saopštenju udruženje "Čast otadžbine".