latinica  ћирилица
19/07/2017 |  10:05 ⇒ 19:48 | Autor: RTRS

Banjalučanin prevarom prisvojio 216.600 KM

Policijska uprava Banjaluka podnijela je banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv Banjalučanina I.Z. /45/ zbog sumnje da je na području Banjaluke i Gradiške prevarom prisvojio oko 216.600 KM.
Policija Republike Srpske - Foto: RTRS
Policija Republike SrpskeFoto: RTRS

Iz Policijske uprave Banjaluka je saopšteno da je osumnjičeni od 1998. do jula 2016. godine na području Banjaluke i Gradiške, predstavljajući se kao poznata i uticajna ličnost, dovodio u zabludu oštećene da im može obezbijediti zaposlenje, dobijanje odgovarajuće stručne spreme, kreditnog plasmana, te posredovanje u prodaji prehrambenih artikala, mašina i druge robe.

On je na osnovu usmenog dogovora sa oštećenima od njih uzimao novac koji je zadržavao za sebe i trošio za lične potrebe.

I.Z. je tako iskorišćavao tešku situaciju oštećenih i sa njima najčešće dogovarao sastanak na poznatijim mjestima gdje se pojavljivao u iznajmljenim skupocjenim vozilima.

Bio je i odjeven na način da je ostavljao utisak da je riječ o uticajnoj osobi koja može da realizuje dogovor, te ih na taj način dovodio u zabludu da će za uzeti novac završiti obećani posao.

U rasvjetljavanju prevare u zajedničkoj akciji pod nazivom "Nalog" učestvovali su pripadnici Policijskih uprava Banjaluka i Gradiška.

Izvor: SRNA