latinica  ћирилица
19/07/2017 |  11:48 ⇒ 12:45 | Autor: RTRS

Na kampu u Trebinju troje vrhunskih džudista (VIDEO)

U okviru Ljetnje škole sporta koja se tradicionlano održava u Trebinju, pod pokroviteljstvom Ministartva porodice, omladine i sporta, stigla je nova smjena mladih perspektivnih sportista.
DŽudo - Foto: RTRS
DŽudoFoto: RTRS

Među njima su i tri olimpijca – reprezentativci Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore u džudou, koji se na jugu Srpske pripremaju za predstojeće Svjetsko prvenstvo, koje počinje 1. septembra u Budimpešti.

Iz Srbije je došao Aleksandar Kukolj, aktuelni šampion Evrope i učesnik Olimpijskih igara u Riju.

- Što se Olipijskih igara tiče, brzo sam sumirao utiske i pretočio to u dobra iskustva. Rezultati su samo počeli da se nižu, bio sam sve bolji i bolji, sve je išlo kako treba - kaže Kukolj.

Sportski kamp u Trebinju pruža vrhunske pripreme, smatra olimpijka Larisa Cerić, jedna od najboljih bh. i evropskih džudiskinja.

- Zasigurno je ovaj kamp iz godine u godinu sve bolji. Uslovi su odlični, imamo sparing partnere, vrhunske pripreme, kavalitetene treninge. Sve ono što jedna kapm izdvaja od drugih - kaže Alisa Cerić.

Olimpijske igre su san svakog sportiste, kaže Srđan Mrvaljević, svjetski vicešampion i mediteranski pobjednik iz Crne Gore. On je i trostruki učesnik Olimpijskih igara.

- Moj najbolji uspjeh na Olimpijskim igrama je bio u Pekingu, 2008. kada sam sa tri pobjede bio sedmi, i postigao najbolji uspjeh crnogorske reprezentacije ikada - rekao je Mrvaljević.

Mitar Mrdić, selektor reprezentacije Republike Srpske u džudou, rekao je da su ovo pripreme mjesec dana uoči Svjetskog prvenstva za koje se ovi tamičari pripremaju, zbog čega su im veoma važne, jako su treninzi kvalitetni.

Јedna od najbrojnijih smjena Sportskog kampa okupila je 250 mladih, perspektivnih džudista u svim uzrasnim kategorijama. Uporedo sa njima, u Trebinju trenira i Savez za sport i rekreaciju invalida Republike Srpske - Golbal.