latinica  ћирилица
19/07/2017 |  12:39 | Autor: RTRS

"Intenzivira se gradnja infrastrukturnih i drugih objekata"

Načelnik srebreničke opštine Mladen Grujičić izjavio je Srni da je, nakon obilježavanja godišnjica srpskog i bošnjačkog stradanja u prvoj polovini jula, u ovoj opštini intenzivirana izgradnja i rekonstrukcija infrastrukturnih i drugih objekata, te realizacija programa utroška tri miliona evra sredstava koje je Srebrenici poklonila Vlada Srbije.
Mladen Grujičić - Foto: SRNA
Mladen GrujičićFoto: SRNA

On je istakao da se sredstvima Srbije, koja su poklonjena prije skoro dvije godine, gradi zgrada obdaništa, što će koštati oko 805.000 evra.

"Radovi se izvode planiranom dinamikom, a rok za njihov završetak je kraj septembra", pojašnjava Grujičić.

Prema njegovim riječima, riješeno je pitanje nadležnosti za izdavanje građevinske dozvole za rekonstrukciju glavne saobraćajnice kroz Srebrenicu, jer je ona dio regionalnog puta i nije u nadležnosti opštine, ali će uskoro početi njena rekonstrukcija u vrijednosti od oko 690.000 evra.

Grujičić ističe da je u okviru realizacije programa izgradnje infrastrukturnih objekata, sredstvima Vlade Srbije rekonstruisano više lokalnih puteva, asfaltirani su putevi za Bujakoviće i Ćosiće, a pripremaju se trase za asfaltiranje još nekoliko puteva do srebreničkih sela.

On kaže da je završena rekonstrukcija stare škole u Skelanima, u kojoj je planirano pokretanje rada jednog konfekcijskog proizvodnog pogona i otvaranje novih radnih mjesta.

Govoreći o utrošku sredstava dobijenih od Srbije, Grujičić navodi da je raspisan javni poziv za izbor izvođača radova za izgradnju i rekonstrukciju jednog kilometra trotoara u Skelanima, te izgradnju trotoara od prigradskog naselja Soloćuša do Srebrenice, a radovi će uskoro početi.

"Počeli su radovi na regulisanju 400 metara korita rječice Križevice, od granice sa opštinom Bratunac, pa uzvodno prema Srebrenici, kroz naselje Žuti most, koje su pogodile četiri poplave od 2011. godine", pojašnjava Grujičić i napominje da ovaj projekat realizuje Vlada Republike Srpske u okviru programa "Hitne mjere zaštite od poplava", koji finansijski podržava Svjetska banka.

Grujičić je najavio da će uskoro biti obavljena popravka liftova u sedam stambenih zgrada koji nisu u funkciji od početka prošlog rata, te početak rekonstrukcije sportskih igrališta koja koriste mladi i škole u Srebrenici.

On kaže da ovih dana treba da bude izabran izvođač radova koji će izvršiti zamjenu krova i postavljanje nove fasade na zgradi ovdašnjeg Srednjoškolskog centra.

Izvor: SRNA