latinica  ћирилица
19/07/2017 |  13:42 ⇒ 18:14 | Autor: RTRS

Prijedor: Aleksandar Miljuš novi zamjenik gradonačelnika

Odbornici Skupštine grada Prijedora na današnjem zasjedanju jednoglasno su izabrali dosadašnjeg odbornika SNSD-a Aleksandra Miljuša za novog zamjenika gradonačelnika.
Prijedor - Skupština grada - Foto: RTRS
Prijedor - Skupština gradaFoto: RTRS

Mjesto zamjenika gradonačelnika Prijedora je upražnjeno od 22. maja, kada je iznenada preminuo tadašnji zamjenik gradonačelnika Drago Tadić.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković istakao je sa skupštinske govornice da pitanje izbora novog zamjenika nije bilo razmatrano sve do sada, jer su poštovani pravoslavni običaji.

"Nakon konsultacija, koje su vođene prilikom formiranja ove skuštinske većine mjesto zamjenika gradonačelnika pripalo je SNSD-u i nakon ovog perioda predložen je novi kandidat za zamjenika", rekao je Đaković.

On je odbornicima prije tajnog glasanja poručio da je izašao sa ovim prijedlogom u nadi da će biti podržan i da će se time omogućiti dalji nesmetan rad Gradske uprave.

Nakon tajnog glasanja i jednoglasne odluke sa 26 glasova "za" Aleksandar Miljuš je kao novi zamjenik gradonačelnika položio svečanu zakletvu.

Miljuš je po struci specijalista dječije hirurgije, od 2010. godine obavlja funkciju šefa kancelarije Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

Odbornik je u Skupštini grada Prijedora u drugom mandatu. Poznati je prijedorski rukometaš i istaknuti sportski radnik. Član je Upravnog odbora Rukometnog saveza Republike Srpske i član Izvršnog odbora Rukometnog saveza BiH.

Izvor: SRNA