latinica  ћирилица
19/07/2017 |  17:53 | Autor: RTRS

Vašington post: Јadranska obala kao pakao na zemlji

Ovonedjeljne fotografije sa jadranske obale izgledaju kao "pakao na zemlji", a ne slikovita morska destinacija poznata turistima, ocijenio je "Vašington post" opisujući požare koji su zahvatili Crnu Goru i Hrvatsku usred turističke sezone.

Hrvatica koja je fotografisala i snimila požare i objavila ih na svom Fejsbuk profilu kaže da je ostala bez riječi od prizora koje je vidjela.

Prema njenim riječima, u utorak je u Splitu situacija stavljena pod kontrolu.

"Izgorjelo je nekoliko kuća i automobila, a vatrogasci daju sve od sebe da požar stave pod kontrolu. Veoma je teško slikati i praviti video", rekla je ona.

"Situacija je mnogo bolja nego prethodne noći. Sada radimo na ponovnom uvođenju struje i vode u pogođenim oblastima", rekao je jedan od lokalnih hrvatskih zvaničnika.

List prenosi pisanje Rojtersa da, dok u Hrvatskoj vatrogascima povoljno vrijeme olakšava posao, u Crnoj Gori se još bore da požare stave pod kontrolu.

U Crnoj Gori, vatrogasci se bore da spriječe širenje požara do primorskih gradova, piše list i dodaje da je ta zemlja zatražila pomoć civilnih snaga EU.
 
 Izvor: Tanjug