latinica  ћирилица
20/07/2017 |  19:28 ⇒ 20:51 | Autor: RTRS

Počeo jubilarni 10. Demofest! (VIDEO)

Јedan od najvećih i najpoznatijih festivala demo bendova u regionu Demofest počinje večeras i to u znaku jubileja – 10 godina postojanja. Festival traje tri dana i biće održan na tvrđavi Kastel u Banjaluci.
Demofest - Foto: RTRS
DemofestFoto: RTRS

Pedeset demo bendova sa područja bivše Јugoslavije nastupiće na dvije bine 10. Demofesta, gdje će pokazati svoje muzičko umijeće, kao i entuzijazam i želju za takmičenjem i druženjem koju mladost nosi što je inovacija u odnosu na ranije godine.

Uz podršku sponzora, organizator je i ove godine omogućio da u tri dana festivala svi ljubitelji rokenrola uživaju u muzici, kako internacionalnih, tako i regionalnih imena, ali i u pratećim sadržajima kao što su izložbe, okrugli stolovi i promocije albuma dosadašnjih učesnika i pobjednika festivala koji će se održavati u Banskom Dvoru.

Koji bend će biti najbolji na 10. Demofestu i osvojiti vrijedne novčane nagrade, snimanje albuma, spota i druge nagrade odlučiće dvostruki žiri festivala u čijem sastavu su, između ostalih, i muzičari Đorđe Miljenović, Zoran Predin, Boris Leiner, Nikola Kolja Pejaković i Momo Nikić.

Koliki je značaj ovog festivala u muzičkom svijetu, ali i za Banjaluku i Republiku Srpsku, pokazuje i činjenica da je uvršten na UNESKO listu projekata od posebnog značaja, a najveća kanadska turistička agencija proglasila ga je za evropski festival koji ima najprisniji odnos sa publikom.

Ulaz na sve tri festivalske večeri je besplatan do 21 čas, a ukoliko dođete kasnije karta košta osam maraka.