latinica  ћирилица
21/07/2017 |  12:16 ⇒ 12:17 | Autor: RTRS

Nevidljivi NATO avioni gase požare u Crnoj Gori

Osim što je poznato da u NATO-u posjeduju takozvane nevidljive avione za operativna dejstva u slučaju vojnog sukoba, građani Crne Gore su se upravo ovih dana mogli uvjeriti da NATO takođe na raspolaganju ima i "nevidljive avione“ za gašenje požara, piše "portal "Sputnjik".
Crna Gora i NATO (Foto: Tanjug/Vlada Crne Gore/Saša Matić) -
Crna Gora i NATO (Foto: Tanjug/Vlada Crne Gore/Saša Matić)

Portal navodi da je to jedino logično objašnjenje za saopštenje generalnog sekretara NATO-a Јensa Stontelberga, koji je pozdravio potez saveznika NATO-a i partnera koji su, kako je rekao, "izašli u susret i pomogli Crnoj Gori u borbi protiv katastrofalnih požara". 

"Na ovu i ovakvu evroatlantsku solidarnost bez oklijevanja požurila je i da reaguje Vlada Crne Gore, koja se zahvalila NATO-u i partnerskim državama na brzoj reakciji i pomoći saveznika, uz opasku da će Crna Gora to znati da cijeni", navodi "Sputnjik", citirajući Vladu Crne Gore. Portal podsjeća da obje strane istovremeno žive u paralelnoj stvarnosti, matriksu, u kojem nevidljivi avioni NATO-a gase požare po Crnoj Gori dok je situacija i dalje krajnje dramatična na primorju i okolini Tivta.

Izvještaji sa terena govore da su pomoć Crnoj Gori na kraju pružile zemlje koje nisu članice NATO - Ukrajina, Švajcarska i Izrael. Јedina zemlja NATO koja je pružila pomoć Crnoj Gori je Bugarska koja, ironijom sudbine, požare gasi helikopterom ruske proizvodnje, zaključuje se u tekstu "Sputnjika".

Izvor: Sputnjik