latinica  ћирилица
21/07/2017 |  15:19 | Autor: RTRS

Simonjanova: Šef CIA nas pohvalio za štednju

Glavna i odgovorna urednica RT Margarita Simonjan komentarisala je izjavu direktora CIA Majka Pompea da Rusija namjerno traži načine da “napakosti“ Amerikancima, između ostalog i u Siriji.
Margarita Simonjan (Foto: Sputnik/Vladimir Trefilov) -
Margarita Simonjan (Foto: Sputnik/Vladimir Trefilov)

On je rekao i da Rusija protiv Vašingtona koristi “meku moć“, a kao primjer za to naveo je televiziju RT i agenciju Sputnjik.
“Šef CIA nas je pohvalio što štedimo novac ruskoj državi. Ozbiljno“, napisala je Margarita Simonjan na svom nalogu na Tviteru.

 

Prema riječima Pompea, Moskva je naučila da svoje metode uticaja učini efikasnijim, a on je to povezao sa sprovođenjem nekakve “doktrine“ za koju je zaslužan načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov. Ona leži u činjenici da “rat može da se dobije sa minimalnim brojem metaka“.

“To jest, čisto ne-vojnim metodama. To se i dešava. Zahvaljujući dejstvima u sajber-prostoru, informativnim kanalima kao što su RT i Sputnjik, kao i drugim sredstvima -  troškovi za vršenje uticaja značajno su smanjeni“, rekao je Pompeo na bezbjednosnom forumu u Aspenu.

Izvor: Sputnjik