latinica  ћирилица
21/07/2017 |  15:37 ⇒ 16:55 | Autor: RTRS

EFT donirao 70.000 KM za sanaciju škole u Ljebu

Kompanija EFT Rudnik i Termoelektrana "Stanari" donirala je 70.000 KM za sanaciju i rekonstrukciju područne škole "Desanka Maksimović" u Ljebu, čime je omogućen bezbjedan nastavak nastave i obezbijeđen siguran školski prostor.
EFT donirao 70.000 KM za sanaciju škole u Ljebu - Foto: SRNA
EFT donirao 70.000 KM za sanaciju škole u LjebuFoto: SRNA

Tokom posjete gradilištu, a posredstvom donacije EFT-a "Stanari", ambasador Velike Britanije u BiH Edvard Ferguson je, zajedno sa predsjednikom EFT grupe Vukom Hamovićem, školskoj biblioteci donirao 300 knjiga.

Ferguson je rekao novinarima da je EFT najveći britanski projekat u BiH, navodeći da zapošljava oko 800 ljudi, a proizvodi 300 megavata struje.

On je naveo da Termoelektrana u potpunosti ispunjava postavljene zadatke, da je posvećena ekološkim rezultatima, te da je konstatovano da su zagađujuće materije od početka rada u okviru predviđenih evropskih standarda.

Direktor Osnovne škole "Desanka Maksimović" Aleksandar Ristić rekao je da će donirane knjige znatno unaprijediti rad škole, koju pohađa 32 djece u pet odjeljenja, te da će rekonstrukcijom objekta biti obezbijeđen siguran nastavak nastave i školski prostor.

Direktor EFT-a Rudnik i Termoelektrana "Stanari" Savo Mirković rekao je da je ovo društveno odgovorna kompanija koja je samo ove godine proizvela 1,1 milion kilovat-časova, te naveo da je uspješno završen remont i da već dva mjeseca rade bez zastoja.

On je istakao da ova komapnija dugoročno razmatra opciju dovođenja strateškog partnera da bi oslobodili kapital za nove projekte.

EFT Rudnik i Termoelektrana "Stanari" je članica EFT grupe.

EFT grupa se bavi trgovinom i investicijama u energetskom sektoru, posebno u Zapadnoj, Srednjoj i Јugoistočnoj Evropi. Projekat u Stanarima je najveća investicija u energetski sektor u BiH tokom posljednje tri decenije.

Ukupna vrijednost investicije za izgradnju termoelektrane i proširenje kapaciteta rudnika iznosi oko 550 miliona evra. Godine 2005, na dan preuzimanja Rudnika "Stanari", EFT je zapošljavao 289 radnika, a danas zapošljava ukupno 780, sa trendom daljeg porasta broja zaposlenih, navedno je u saopštenju EFT-a.

Izvor: Srna