latinica  ћирилица
22/07/2017 |  17:15 ⇒ 20:32 | Autor: RTRS

U Milićima otvorena specijalna hirurška bolnica, porodilište i kružni tok (VIDEO)

U Milićima je obilježeno 58 godina postojanja kompanije Boksit. Tim povodom, otvoreno je porodilište i hirurški blok u Specijalističkom medicinskom centru kompanije za čiju je adaptaciju izdvojeno 1.350.000 KM, ali i novoizgrađeni kružni tok. Svečanom otvaranju prisustvovali su i ministri u Vladi Srpske Neđo Trninić i Dragan Bogdanić.
Milići: Otvoreni specijalna hirurška bolnica i porodilište - Foto: SRNA
Milići: Otvoreni specijalna hirurška bolnica i porodilišteFoto: SRNA

Specijalistički medicinski centar u Milićima postao je bogatiji za 750 kvadrata prostora u kojima je smješten savremeno opremljen hirurški blok sa operacionom salom i porodilištem u kojem će raditi vrhunski ljekari, a građani moći obaviti brojne zdravstvene usluge.

- Ruda je prirodno bogatstvo, narodno bogatstvo, mi je eksploatišemo i logično je da iz toga dijela dobiti ulažemo i u druge djelatnosti kojima se zadovoljavaju potrebe građana - rekao je Rajko Dukić, predsjednik Upravnog odbora kompanije Boksit.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Dragan Bogdanić rekao je da je ovo dokaz da saradnja Vlade i kompanija, kao što je Boksit, može biti i u zdravstvenom sektoru.

- Mi smo 2015. godine u zakonu omogućili da ovakve kompanije, koje imaju mogućnost, socijalnu odgovornost i želju, mogu da otvaraju i zdravstvene ustanove - rekao je Bogdanić.

U Milićima je danas pušten u rad i kružni tok, čija je izgradnja koštala 600.000 evra, a koji su sa po 50 odsto finansirali Putevi Republike Srpske i kompanija Boksit. Kružni tok svečano su otvorili ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić i poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Radovan Višković.

Višković je rekao da otvaranjem ove kružne saobraćajnice, Milići mijenjaju svoj izgled i prerastaju u organizovaniju urbanu sredinu.

Trninić je naglasio da novootvoreni kružni tok mnogo znači građanima Milića.

- Ovo je i izuzetno dobar primjer saradnja Vlade Republike Srpske i lokalnih zajednica, odnosno jedne vrlo odgovorne kompanije kao što je Boksit. Ovo treba da bude primjer i poruka i ostalim lokalnim zajednicama, jer će Vlada sigurno prioritetno rješavati probleme, ukoliko ima saradnju ovoga tipa - rekao je Trninić.

U prvih šest mjeseci ove godine kompanija Boksit odlično je poslovala, prihodi su povećani za 56 odsto, a dobit za sedam puta u odnosu na prošlu godinu.