latinica  ћирилица
23/07/2017 |  10:43 ⇒ 11:18 | Autor: RTRS

Večeri kulture u svježini olimpijske planine

Koncertom etnomuzičke grupe "Teodulija" iz Beograda danas se na ljetnoj sceni pansiona "Rajska vrata" na Јahorini završavaju tradicionalne jahorinske "Večeri kulture".
Večeri kulture u svježini olimpijske planine - Foto: SRNA
Večeri kulture u svježini olimpijske planineFoto: SRNA


Poetsko-muzičkim kolažom ruske poezije i romansi Dragana Sudžuk, glumica Teatra u gostovanju i muzičar Ivica Stojanović iz Beograda oduševili su sinoć one koji su se odlučili da veče provedu na ovom izuzetnom kulturnom događaju, u svježini Јahorine.

Ipak, prema mišljenju mnogih posjetilaca, najupečatljiviji utisak ovogodišnjih "Večeri kulture" na Јahorini ostavio je muzički performans popularnih operskih arija i melodija iz poznatih mjuzikala i filmova pod nazivom " Za sekundu brže, za tercu tiše, za oktavu bliže", koji su prethodne večeri izveli vokalni solista i glumica Pozorišta na Terazijama Mirjana Stojanović i muzičar Milan Sudžuk.

Večerašnjim koncertom završavaju se ove četverodnevne večeri kulture koje su, prema riječima jednog od organizatora, skijaškog reprezentativca Marka Rudića, pokazale da Јahorina ima šta ponuditi i u ljetnoj turističkoj sezoni.

Koncert etnomuzičke grupe "Teodulija" počinje na ljetnoj sceni pansiona "Rajska vrata" večeras u 18.30 časova.

Izvor: Srna