latinica  ћирилица
23/07/2017 |  14:29 ⇒ 15:38 | Autor: RTRS

Dopuna regulacionih planova u Brčkom (VIDEO)

Odjeljenje za urbanizam i imovinsko-pravne poslove Brčkog, od Skupštine distrikta dobilo je zeleno svjetlo za izradu i dopunu 12 regulacionih planova. Na ovaj način u Brčkom će biti omogućen kontinuitet planskog razvoj grada, stambenih i privrednih objekata.
Brčko - naselja - Foto: RTRS
Brčko - naseljaFoto: RTRS

U najvećem gradskom naselju Grčica, koje ima više od 10 hiljada stanovnika, decenijama su čekali regulacioni plan. Novom odlukom u ovom naselju biće izmjena regulacionog plana, kojim će biti omogućena gradnja Omladinskog centra. 

"Imamo u planu izgradu Omladinskog kuluturnog centra. Imali smo problema sa regulacionim planom. Mi hoćemo da se sve to uklopi u regulacioni plan i bude završeno po svim propisima ", naveo je Boro Ristić iz Mjesne zajednice Grčca u Brčkom.

"Ono što mi planiramo je da pokušamo da narpavimo jednu priču, da mladi pokušaju da ostanu u ovom gradu a ne da odlaze iz njega. Samim tim i omladinski centar će zadvoljiti jedno okupljanje iz čitavog naselja Grčica, pa i normalno iz samog grada Brčkog", istakla je Vedrana Јovičić, predsjednik Mjesne zajednice Grčica u Brčkom.

U brčanskom urabnističkom odjeljenju navode da će kroz nove regulaicone planove i izmjene i dopune važećih, biti omogućena lakša realizacija kapitalnih projekta, među koje spadaju komunalna i saobraćajna infrastruktura. 

"Mi smo u Budžetu za 2017. planirali nekih 270.000 KM za izradu novih regulacionih planova. Radi se o 12 regulacionih planova i juče je na skupštini usvojena odluka o pristupanju njihovoj izradi. Od tih 12, pet je novih" kaže Svetlana Čivčić, šef Odjeljenja za urbanizam i imovinsko pravne poslove distirkta Brčko.

Na osnovu odluke skupštine Distirkta Brčko, u narednom periodu grad će dobiti pet novih regulacioniih planova za naselja Kolobara 1 i 2, Klanac, Rijeke i Plazuelje 1. Zbog komunalne i saobraćajne infrastrukture sedam regulacionih planova biće izmijenjeno, najviše zbog komunalne i saobraćajne infrastruktre. Podsjećamo, u Brčkom je ove godine najavljena izgradnja sedam kružnih tokova.