latinica  ћирилица
23/07/2017 |  14:38 ⇒ 19:52 | Autor: RTRS

Igor Arsenić najbolji u izvođenju "Vrbaske laste"

Dvadesetjednogodišnji Igor Arsenić iz Banjaluke osvojio je danas prvo mjestu na takmičenju u skokovima u Vrbas sa banjalučkog Gradskog mosta i time odbranio titulu od prošle godine.
Ljeto na Vrbasu - Foto: Facebook
Ljeto na VrbasuFoto: Facebook

Drugo i treće mjesto u takmičenju za najbolji skok u Vrbas, koje se održava u okviru manifestacije "Ljeto na Vrbasu", zauzeli su Đorđe Gajić iz Banjaluke i Đorđe Aleksić iz Užica.

Arsenić je novinarima rekao da je ponosan što je uspio da odbrani titulu od prošle godine, te da mu je zadovoljstvo učestvovati na ovom takmičenju koje okuplja samo vrhunske skakače.

"- Vrbaska lasta" je specifična i teška za izvođenje, kao i sve druge laste, a mi skakači skačemo onu koja nam najviše odgovara - rekao je Arsenić.

On kaže da skokove vježba samo na Vrbasu, jer Banjaluka nema skakaonicu na kojoj bi mogao usavršavati ovaj skok.

Nagrade pobjednicima uručila je vršilac dužnosti načelnika Gradskog odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić, koja je izrazila zadovoljstvo umijećem koje su pokazali skakači na takmičenju.

Ona je istakla da manifestacija "Ljeto na Vrbasu" predstavlja jedan od brendova Banjaluke, koji će promovisati u regionu kako bi privukli što veći broj turista u ovaj grad.

Direktor Turističke organizacije Banjaluka Ostoja Barašin rekao je da tradicija "Ljeta na Vrbasu" koja traje 64 godine govori o njenom značaju, kako za Banjaluku, tako i za regiju.

- Ova manifestacija okuplja više od 600 učesnika koji dolaze iz cijelog regiona, a promoviše i sportske, kulturne i zabavne sadržaje, što je od velikog značaja za naš grad - rekao je Barašin.

Nakon izbora najboljeg izvođenja "Vrbaske laste", u okviru ove manifestacije za najneobičniji plovni objekat izabran je "plutajući zmaj".

Član žirija za izbor najneobičnijeg plovnog objekta Zoran Babić rekao je da je osnovni kriterijum bio koliko je vremena utrošeno da se napravi ovaj objekat.

- Ustanovili smo da je "zmaj" objekat koji je bio najzahtjevniji za napraviti, ali i za koji je bila potrebna mašta - rekao je Babić.

On je naveo da su u ovom takmičenju učestvovala četiri plovna objekta, te da ih je nekada bilo puno više, koji su se takmičili u kreativnosti i koji su uljepšavali ovu manifestaciju.

Nakon ovog takmičenja uslijedila je trka dajak - čamaca u tri kategorije, kao i takmičenja u odbojci i fudbalu na pijesku.

Izvor: SRNA