latinica  ћирилица
31/07/2017 |  14:42 ⇒ 20:15 | Autor: RTRS

Radojičić: Ima nezadovoljnih pojedinim odlukama uprave grada

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić poručio je danas da će Gradska uprava nastaviti da radi svoj posao, bez obzira na to što ima pojedinaca koji su nezadovoljni određenim odlukama uprave.
Igor Radojičić - Foto: RTRS
Igor RadojičićFoto: RTRS

Radojičić je rekao da se Gradska uprava u pojedinim odlukama "sudara sa različitim interesima", te dodao da je namjera banjalučke administracije da donosi odluke, rješava i "presijeca neke stvari koje se godinama nisu presijecale".

"Ako ne radite ništa, onda vas mogu napadati samo za ono što ne radite. Ako radite - onda vas mnogi mogu napadati kako radite, jer se obično sudarate sa različitim interesima", rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci, komentarišući pisanje medija da je proteklih dana policija podigla stepen bezbjednosti oko njega zbog određenih prijetećih telefonskih poziva.

On je dodao da policija radi svoj posao i da vjeruje da će sve biti u najboljem redu.

Tokom prethodnih dana, pojedini mediji pisali su da su policija i bezbjednosne službe podigle stepen bezbjednosti oko Radojičića, zbog prijetećih telefonskih poziva, te da je policija pokrenula istragu.

U TOKU IZRADA PRAVILA ZA DODЈELU SREDSTAVA PRIVREDNICIMA

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je danas u Banjaluci da je u toku izrada pravila po kojima će biti dodijeljena sredstava privrednim subjektima koji su 2014. godine usljed velikih poplava pretrpjeli štetu.

"Tu ima dosta potpitanja, ima privrednih subjekata koji su prestali da postoje, ima malih preduzetnika i različitih problema poput zakupa i slično", naveo je Radojičić.

On je podsjetio da je zaključkom Upravnog odbora Fonda solidarnosti Srpske na ime pomoći poplavljenim privrednim subjektima iz 2014. godine sa područja grada Banjaluka odobreno dva miliona KM.

Radojičić je rekao da je Odjeljenje za privredu pripremilo inicijalni prijedlog, ističući da je veliki broj subjekata u Banjaluci tada bio poplavljen.

"Postoje evidencije i registar štete i subjekata i sada je na nama da predložimo metodologiju i obavijestimo Vladu o načinu raspodjele dva miliona KM", rekao je Radojičić.

Uprava grada Banjaluka je početkom jula pozvala privredne subjekte koji su 2014. godine usljed velikih poplava pretrpjeli štetu da Odjeljenju za privredu dostave svoje podatke, na osnovu kojih će im biti uplaćena sredstva iz Fonda solidarnosti Republike Srpske.

Izvor: Srna