latinica  ћирилица
07/08/2017 |  12:58 | Autor: RTRS

Sicilija: Dobrovoljci izazivali i lažno prijavljivali požare

Italijanska policija saopštila je danas da je uhapsila vatrogasca dobrovoljca sa Sicilije koji je izazivao i lažno prijavljivao požare kako bi dobio novčanu nadoknadu jer je reagovao.
Požar - Foto: Getty Images
PožarFoto: Getty Images

Visoke temperature i stalna suša rezultovali su požarima u nekim dijelovima Italije, a u nekim područjima krivi su piromani.

Sicilijanska policija otvorila je u blizini Raguze istragu protiv 15 ljudi koji su planirali da izazovu ili prijave nepostojeći požar kako bi dobili 10 evra po satu jer su reagovali na vanrednu situaciju.

Policija je posumnjala nakon što je grupa reagovala na 120 incidenata u odnosu na 40 koliko su imale druge grupe u istom periodu.

Policija je zadržala samo vođu grupe čiji su inicijali D.D.V. jer je on nastavio da izaziva požare i nakon što su drugi prestali.

U dosluhu sa drugima, D.D.V. bi automobilom napuštao vatrogasnu stanicu, palio vatre ili bi lažno prijavio požar, a onda se vratio u vatrogasnu stanicu i čekao da ga pozovu na gašenje.

"On je pokazao velike kriminalne sposobnosti i nije osjećao strah zbog mogućih posljedica svog ponašanja", navodi se u saopštenju.

Izvor: SRNA