latinica  ћирилица
07/08/2017 |  13:43 ⇒ 13:48 | Autor: RTRS

Mirović: Zaposleni u RTV imaće najbolje uslove za rad u regionu

Predsjednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović smatra da će zaposleni u Radio-televiziji Vojvodine imati najbolje uslove za rad u jugoistočnoj Evropi kada bude završena nova zgrada RTV-a.
Novi Sad - Igor Mirović - Foto: SRNA
Novi Sad - Igor MirovićFoto: SRNA

"Izgradnjom novog objekta RTV-a površine 17.000 metara kvadratnih metara, više od hiljadu zaposlenih na radiju i televiziji, kao i u redakcijama na svim jezicima, imaće možda i najbolje uslove za rad u jugositočnoj Evropi, kad je reč o tehničkim kapacitetima, opremi i smeštaju", rekao je Mirović novinarima nakon što je posjetio radove na rušenju stare zgrade RTV-a na Mišeluku, dijelu Novog Sada na sremskoj obali Dunava.

Mirović je izrazio uvjerenje da će uklanjanje ostataka stare zgrade RTV-a biti završeno i prije dogovorenog roka od 120 dana.

Zgradu RTV-a na Mišeluku srušili su projektili NATO avijacije tokom agresije na Saveznu Republiku Јugoslaviju 1999. godine.

Zamjenik generalnog direktora RTV-a Јožef Klem izrazio je nadu da će kamen temljac za novu zgradu biti položen na jeseni”, a plan je da izgradnja bude završena do 2019. godine.

Izvor: SRNA