latinica  ћирилица
07/08/2017 |  14:45 ⇒ 14:45 | Autor: RTRS

Terzić: Zvezdi je mjesto u Ligi Evrope

Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić rekao je da vjeruje da je ekipa sposobna da eliminiše Krasnodar i plasira se u grupnu fazu Lige Evrope.
Zvezdan Terzić         (Foto:StarSport) -
Zvezdan Terzić (Foto:StarSport)

"Šteta što nam Krasnodar dolazi ovako rano, ali nam ne treba alibi, vjerujemo da smo sposobni i spremni da pobijedimo i izborimo se za Evropu poslije 10 godina, da učinimo ono što zvezdaška javnost želi. Igre koji smo pružili nam daju za pravo da vjerujemo da možemo da se sudarimo sa svakim klubom", rekao je Terzić novinarima.

Zvezda će u dvomeču sa ruskim Krasnodarom pokušati da izbori plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Terzić je istakao da je ekipi potrebno vrijeme, ali da misli da je na pravom putu.

"Polako sklapamo kockice u mozaik koji bi trebalo da bude ponos svih zvezdaša. Prioritet ostaje stvaranje moćnog tima. Na dobrom smo putu. Moramo da pobjeđujemo, da osvojimo titulu i da vjerujemo da možemo da pobijedimo Krasnodar, bez obzira na bogatstvo ruskog kluba", naveo je Terzić.

Po njegovim riječima, Krasnodar nije atraktivan klub poput Milana, a ocijenio je da bi Zvezda lakše prošla Dinamo Kijev ili Briž.

"Desilo nam se najgore moguće, da dobijemo protivnika koji nije atraktivan, a koji nema limitiran budžet. Budžet za igrače je oko 80 miliona evra, ali njima problem nisu pare već poštovanje finansijskog fer pleja", rekao je generalni direktor crveno-bijelih. On je rekao da je Krasnodar "jedan od najorganizoavnijih klubova u Rusiji", sa prebogatim vlasnikom kome je fudbalski klub "pasija i prioritet".

"Imaće tešku prepreku u vidu Crvene zvezde. Borićemo se muški i vjerovati da je nama mjesto u Ligi Evrope, a ne njima", rekao je Terzić.

Prva utakmica između Crvene zvezde i Krasnodara igraće se u četvrtak, 17. juna u Rusiji, dok je revanš nedjelju dana kasnije u Beogradu.

Terzić kao veliki problem vidi povredu Branka Јovičića i naveo je da se nada da će se do utakmice oporaviti Milan Rodić, koji ima problema sa prstom na nozi.

Ignjovski, Mijailović ili Zdjlar zamjena za Јovičića

Branko Јovičić pauziraće najmanje 10 nedjelja, a klub će pokušati da angažuje Aleksandra Ignjovskog, Srđana Mijailovića ili Sašu Zdjelara.

"Stupili smo u kontakt sa svima njima i ne bih više komentarisao, ali zamjena za Јovičića treba da se riješi do srijede ili da se odlučimo da rokadamo dođemo do istog modela igre koji smo imali protiv Sparte", rekao je Terzić.

Ako bi neko od njih trojice došao, on bi u klub stigao na pozajmicu uz opciju da ga Zvezda otkupi na kraju sezone.

Izvor: RTS