latinica  ћирилица
07/08/2017 |  15:47 ⇒ 17:31 | Autor: RTRS

Banjaluka: Građani upozoravaju na bezbjednost starih igrališta za djecu (VIDEO)

Iako se u Banjaluci sve više grade nova, građani upozoravaju na bezbjednost starih igrališta za djecu.
Igralište Obilićevo - Foto: RTRS
Igralište ObilićevoFoto: RTRS

Čekajući da nadležni odgovore na njihov poziv za sanaciju , mještani Obilićeva pokrenuli su inicijativu za obnovu dječijeg igrališta u Ulici Marka Kraljevića.

Priča o obnovi igrališta pokrenuta je zahvaljujući statusu na društvenim mrežama. Mirela Savić zabrinuta za bezbjednost djece u naselju preko "Fejsbuka" pokrenula je inicijativu, koja već daje prve rezultate.

- Zapravo je velika koncentracija djece svaki dan, međutim ovo igralište ne pogoduje njima već sve više problematičnim kategorijama društva, neosvjetljeno je i policijske intervencije su ovdje gotovo svakodnevna pojava, napominje Mirela Savić, majka.

Da javno obraćanje nadležnima ima smisla, pokazuje i ovaj primjer. U trenucima snimanja priče, po nalogu iz Gradske uprave, radnici banjalučke "Čistoće" došli su obnoviti igralište.

Iako su mještani pohvalili reagovanje nadležnih, nastavljaju akciju . U borbi za sigurnije igralište stiže i podrška.

- Pozvaćemo sve privrednike koji žele da nam pomognu u tome, svakako doniraćemo i mi određen dio sredstava i svojim fizičkim radom sa volonterima i djecom nastojaćemo da u što kraćem roku napravimo novo igralište, poručila je Adriana Basara, predsjednica Humanitarne organizacije "Budimo ljudi".

Inicijativu roditelja podržali su osim Humanitarne organizacija "Budimo ljudi", Centar "Zvjezdice" i Humanitarna organizacija "Budi drugačiji".