latinica  ћирилица
07/08/2017 |  18:25 | Autor: RTRS

Rjabkov: Amerika se ponaša kao razmaženo dijete

SAD djeluju kao temperamentno, razmaženo dijete kada prebacuju odgovornost rješavanja problema nuklearnog programa Pjongjanga na druge zemlje, izjavio je zamjenik ruskog ministra inostranih poslova Sergej Rjabkov.
Sergej Rjabkov (Foto:Sputnik/ Valeriy Melnikov) -
Sergej Rjabkov (Foto:Sputnik/ Valeriy Melnikov)

On je rekao da Vašington teži ka tome da na druge prebaci odgovornost za stvari koje bi SAD same trebale da urade.

"Ponašanje Vašingtona moglo bi se uporediti sa neposlušnim, razmaženim djetetom, koje se baci na patos i počne da se plače i da se bacaka zbog toga što nije uspjelo nešto da uradi ili nije smjesta dobilo igračku koju želi", rekao je Rjabkov.

Zamjenik ruskog ministra je naglasio da nije imao namjeru da situaciju učini komičnom, pošto je pitanje "ekstremno eksplozivne" situacije na Korejskom poluostrvu veoma važno i ozbiljno, prenosi "Sputnjik".

SAD pokušavaju da natjeraju Kinu da izvrši veći pritisak na Sjevernu Koreju povodom posljednjih nuklearnih provokacija Pjongjanga.

Predsjednik SAD Donald Tramp je krajem prošlog mjeseca izjavio da je razočaran nedostatkom volje u Kini da se učini bilo šta po pitanju nuklearne prijetnje Pjongjanga.

Situacija na Korejskom ostrvu se pogoršala u posljednjih nekoliko mjeseci, usljed niza balističkih i nuklearnih testova koje je izvršila Sjeverna Koreja, a kojim se krše rezolucije Savjeta bezbjednosti UN.

Savjet bezbjednosti UN je u subotu, 5. avgusta, usvojio "Rezoluciju 2371", kojom se pooštravaju sankcije Sjevernoj Koreji zbog balističkih testova Pjongjanga.

Izvor: SRNA