latinica  ћирилица
07/08/2017 |  19:04 ⇒ 19:12 | Autor: RTRS

FK Partizan: Nismo odbijeni, tek ćemo se žaliti

Poslije informacije da je Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije odbila žalbu Partizana i potvrdila kaznu od dvije utakmice bez publike na domaćem terenu, uz 130.000 evra, iz šampiona Srbije stiže vijest da žalba još nije ni uložena.
FK Partizan - Foto: TANЈUG
FK PartizanFoto: TANЈUG

Partizan je kažnjen zbog loše organizacije utakmica protiv Budućnosti i Olimpijakosa, tokom kojih su navijači sjedeli na stepenicama, koristili pirotehnička sredstva, ubacivali predmete na teren, kao i zbog, kako je navedeno, rasističkog navijanja.

Ipak, crno-bijeli kažu da žalba još nije ni uložena, već da je Uefa samo zvanično objavila ono o čemu su u petak obavijestili šampiona Srbije.

"Žalba FK Partizan nije odbijena kako su pojedini portali danas objavili. Uefa je samo zvanično postavila na sajt kaznu o kojoj je FK Partizan bio obavješten u petak, a ujedno i vi novinari. Danas je to učinjeno transparentno kako to Uefa radi. FK Partizan ima pravo na žalbu i rok od pet dana da to učini, te će slijediti pravne korake u vezi sa tim", saopšteno je iz Humske.

Pored kazne, Uefa je upozorila crno-bijele da, ukoliko u naredne tri godine naprave sličan prestup, automatski će imati još jedan meč pred praznim tribinama.

Izvor: MOCARTSPORT, TANЈUG