latinica  ћирилица
07/08/2017 |  19:08 | Autor: RTRS

Tucak: Ponosan sam na prijateljstvo sa Savićem

Selektor novih svjetskih šampiona – vaterpolista Hrvatske, Ivica Tucak, ponovo je u razgovoru za "Јutarnji list" apostrofirao svoje veliko prijateljstvo sa srpskim kolegom Dejanom Savićem.
Dejan Savić u majici sa likom Nikole Tesle i selektor Hrvatske Ivica Tucak (Foto: N.Paraušić) -
Dejan Savić u majici sa likom Nikole Tesle i selektor Hrvatske Ivica Tucak (Foto: N.Paraušić)

"Volim Hrvatsku iznad svega, rekao sam to milion puta. To je moja domovina, obožavam je, to je vrh, ali ja ne mogu nekoga ne voljeti samo zato što je iz Srbije ili ne znam odakle. Bez obzira na to što se u prošlosti dogodilo, konkretno u slučaju srpskog selektora Dejana Savića, ponosan sam što smo prijatelji. Smatram da je riječ o savršenom gospodinu, živi isti način žživota kao i ja, veliki smo prijatelji. Zašto se ne bismo slagali, ja volim njega koji voli svoju Srbiju isto onako kao ššto ja volim svoju Hrvatsku", rekao je Tucak.

On je dodao da to što se u prošlosti dogodilo mora da ostane iza svih nas.

"Znam da su u vrijeme rata mnogi doživjeli tragedije i izgubili drage ljude. Uvažavam sve to i prihvatam, ali zaista mislim kako je došlo vrijeme da počnemo da živimo normalno. Nacionalizam, šta je to?! Ako to znači voljeti svoje, onda sam nacionalista, ali gledati bilo koga drugog drugačijim očima zato što je Srbin, Afrikanac... to je totalna glupost. Može se onda mrziti neko zato što je u horoskopu Јarac. Čovjek je čovjek, bez obzira na to odakle je. U Šibeniku žive mnogi koje ja ne volim i koji ne vole mene, pa mi to što su oni Hrvati ništa ne znači", istakao je Tucak, koji je svojevremeno kao igrač, neposredno uoči raspada SFRЈ, proveo dvije godine u Beogradu i bio član Crvene zvezde.

Izvor: RTS, Tanjug