latinica  ћирилица
07/08/2017 |  19:23 ⇒ 21:24 | Autor: RTRS

Dječaku Darisu Isiću potrebna naša pomoć; Pozovite 1416 (VIDEO)

Darisu Isiću iz Istočnog Sarajeva prošlog ljeta dijagnostikovana je leukemija, a posljedica hemoterapija je stenoza jednjaka, pa se dječak hrani isključivo na sondu.
Humanitarna akcija - Foto: RTRS
Humanitarna akcijaFoto: RTRS

Hiruršku intervenciju odbile su sve klinike u regionu. Јedina nada je u turskoj klinici, za šta je potrebno 20 hiljada evra. Pozovite 1416!

Zdrav i napredan petogodišnji dječak prošlog ljeta dobio je visoku temperaturu. Nalazi su potvrdili zastrašujuću dijagnozu, leukemiju. U sarajevsku pedijatrijsku kliniku primljen je 18. jula prošle godine, kada počinje Darisova agonija, 8,5 mjeseci neprekidnog boravka u bolnici, hemoterapije, komplikacije.

- Jako teško je podnosio hemoterapije, mjesec i po nije mogao da jede, temperatura konstantna, samo infuzije, od hemoterapija nastale komplikacije, došlo do krvarenja najprije iz jednjaka, a potom i iz debelog crijeva, priča Nihada Isić, majka.

Darisova početna dijagnoza leukemija je u remisiji, ali je za dječakov potpun oporavak neophodna operacija jednjaka. Očajni roditelji, Saša i Nihada, slali su Darisove nalaze na adrese svih klinika u regionu, ali niko se nije usudio upustiti u kompleksan zahvat.

- Јedino je klinika u Turskoj Medikal park pristala, rješenje je da se tanko crijevo reže i pravi novi jednjak, kaže majka.

U predračunskih 20 hiljada evra nisu uračunate konsultacije hematologa, zbog prvobitne dijagnoze, leukemije kao ni boravak majke u Turskoj, pa je ukupan iznos neophodnih sredstava znatno veći. Posvećena Darisovom ozdravljenju Nihada ne radi. Јedini hranitelj četvoročlane porodice je Darisov otac Saša. Za pomoć su se obratili CK Istočna Ilidža.

Voda je jedino što Daris može da proguta, hranu i lijekove unosi putem nazogastične sonde. Izmučen bolničkim tretmanima, nestaško je postao stidljiv i nepovjerljiv prema nepoznatim ljudima. Pomozimo mu da ozdravi, vrati se igri i što prije izbriše teška sjećanja.