latinica  ћирилица
08/08/2017 |  07:49 ⇒ 17:13 | Autor: RTRS

Zidan i Murinjo najavljuju pobjedu u spektaklu u Skoplju

Šefovi stručnih štabova Real Madrida i Mančester junajteda Zinedin Zidan i Žoze Murinjo danas su u Skoplju najavili da u sutrašnjem meču žele osvojiti trofej Super kupa Evrope i tako početi novu sezonu.
Stadion "Filip Drugi Makedonski" u Skoplju (Foto: Gerhard Rudolf) -
Stadion "Filip Drugi Makedonski" u Skoplju (Foto: Gerhard Rudolf)

Aktuelni osvajači Lige šampiona i Lige Evrope Real i Mančester junajated sutra će se na areni "Filip Drugi" u Skoplju sastati u 42. UEFA meču za trofej Super kupa Evrope, a Zidan je na konferenciji za novinare kazao da je to prvi zvanični meč Reala u novoj sezoni i da je veoma važno da otvaranje sezone bude pobjedom.

"Kao i uvijek, mi ćemo na terenu igrati svoju igru. Dobro poznajemo ekipu Mančestera, ali bitno je to šta ćemo mi sutra učiniti. Došli smo ovdje da pobijedimo i drugo nam nije važno", poručio je Zidan.

Nekada slavni fudbalski as kaže da cijeni velike uspjehe koje je njegov suparnik Murinjo ostvario dok je s klupe vodio i Real, te da i on radi na tome da ostavi dobar trag u tom klubu.

"Svaki tim želi pobijediti Real Madrid, jer smo mi najbolji klub na svijetu. Svjesni smo da nam je svake godine teže, ali imamo renome i pobjednički duh kojim se borimo da ostanemo na vrhu", kazao je Zidan.

Istakao je da se najveće Realove zvijezde Kristijano Ronaldo i Garet Bejl osjećaju dobro i da će sutra biti na raspolaganju timu.

Ronaldo zbog Kupa konfederacija nije bio sa timom na pripremama, a Bejl se vraća na teren nakon četveromjesečne pauze zbog povrede.

Mančester ima probleme sa nekoliko povrijeđenih igrača, ali Murinjo je poručio da je meč za Super kup Evrope posebna poslastica za svakoga, a posebno kada se igra protiv velikana poput Reala ili Barselone.

"U ovakav meč se ne izlazi tek tako. Mi smo došli da uživamo u ovom trenutku", kazao je Murinjo. Na pitanje da li su tačni medijski navodi da je Bejl na listi želja Mančester Јunajteda, Murinjo je odgovorio da će njegov nastup u dresu Reala biti očit signal da želi ostati u Madridu.

"Ako ne bude igrao, kao i drugi klubovi, i mi ćemo dati sve od sebe da ga dovedemo u svoje redove. Јa se želim za njega boriti, ako krene ka izlaznim vratima iz Reala", poručio je Murinjo.

Izvor: Agencije