latinica  ћирилица
08/08/2017 |  09:30 ⇒ 15:42 | Autor: RTRS

Rasvijetljeni napadi na žene na Banj brdu (VIDEO)

Banjalučka policija uhapsila je 25-godišnjeg Željka Fijačka, koji je u proteklih mjesec dana napao dvije djevojke na banjalučkom Banj brdu.
PU Banjaluka - Foto: RTRS
PU BanjalukaFoto: RTRS

To nije jedini pokušaj silovanja u Banjaluci posljednjih mjeseci, a još jedno lice je ranije uhapšeno iz istog razloga.

Nakon privođenja, protiv Fijačka će biti pokrenut prekršajni postupak u Osnovnom sudu u Banjaluci.

Osumnjičeni je priznao napade, potvrdio je Željko Stojnić, komandir Policijske stanice Obilićevo.

Iz MUP-a podsjećaju da je Policijskoj stanici Banjaluka-Obilićevo, 24. jula lice S.Š. prijavilo da je, dok je šetala Ulicom Put banjalučkog odreda iz pravca Banj Brda ka Ulici vojvode Pere Krece, fizički napalo nepoznato muško lice koje se zatim udaljilo sa lica mjesta.

Tom prilikom policijski službenici su utvrdili da je nepoznato muško lice prilikom kretanja na biciklu i prolaska kraj oštećene, rukom ostvarilo fizički kontakt u predjelu leđa, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Takođe, Policijskoj stanici Obilićevo, 25. jula je lice S.P. iz Banjaluke prijavilo da je fizički napalo nepoznato muško lice dok je šetala kraj spomenika u sportoko rekreativnoj zoni Banj Brdo i da se zatim to lice udaljilo u nepoznatom pravcu.

Po izlasku na lice mjesta policijski službenici su utvrdili da je nepoznata muška osoba fizički napala lice S.P., na taj način što je rukama ostvarila fizički kontak sa istom u predjelu lica, a nakon što je oštećena pružila otpor i tražila pomoć, muškarac se trčeći udaljio sa lica mjesta, navedeno je u saopštenju MUP-a.