latinica  ћирилица
09/08/2017 |  10:49 ⇒ 13:39 | Autor: RTRS

Kotor Varoš: Suficit u izvozu, konstantna ulaganja Sim tehnika

Kotor Varoš je jedna od rijetkih opština u BiH koja ima suficit u izvozu zahvaljujući preduzeću Sim tehnik, ali i ostalim privrednim subjektima u mašinskoj i obućarskoj industriji, rekao je načelnik ove opštine Zdenko Sakan koji je danas posjetio ovu fabriku mašinskih proizvoda.
Kotor Varoš - Foto: RTRS
Kotor VarošFoto: RTRS

Sakan, koji se u razgovoru sa direktorom Sim tehnika Ivom Marićem upoznao o aktivnostima i planovima ovog preduzeća, izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da vlasnici ove fabrike stalno proširuju proizvodne pogone i ulažu znatna sredstva u nove investicije.

Rukovodstvo Fabrike je u ovoj godini uložilo oko tri miliona KM u nabavku savremene opreme visokog kvaliteta za izradu mašinskih dijelova.

Marić kaže da su u fabrici trenutno zaposlena 233 radnika, a konstantna ulaganja su neophodna da bi zadržali imidž pouzdanog partnera za sve korisnike usluga.

- U funkciji je novi proizvodni pogon koji se prostire na površini od 3.000 metara kvadratnih, a pri kraju je izgradnja nove hale za skladištenje robe na površini od 600 metara kvadratnih - rekao je Marić.

On je dodao da se proizvodi plasiraju na njemačko tržište, a glavni kupci su Boš, Ina Šefler grupa i drugi.

- Početkom godine smo zaposlili 15 radnika, uložili smo znatna sredstva u novu opremu, a imamo potrebu da zaposlimo još 10 radnika do kraja avgusta - rekao je Marić.

Rukovodstvo fabrike Sim tehnik će 8. septembra prigodnim programom obilježiti 10 godina postojanja.